Twee derde van alle Bitcoin staat al 6 maanden stil

Twee derde van alle bitcoin (BTC) staat al 6 maanden stil. Ondanks nieuwe prijsrecords en grote dalingen komt een groot aantal bitcoin al maanden niet van hun plek.

Bitcoin is als geldnetwerk voor tal van dingen geschikt. Betalen, maar ook zeker sparen. Zo lang je jouw private key hebt kun je altijd bij je geld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In totaal is er momenteel ruim 18,8 miljoen BTC in omloop. Ruim 12 miljoen daarvan staat al een half jaar stil. In deze statistiek zitten verloren bitcoin, maar ook het geld van mensen die hun bitcoin gewoon laten staan en er niet aankomen.

In onderstaande grafiek zie je de prijs van BTC en het aantal bitcoin dat meer dan 6 maanden stil staat.

Twee derde van alle Bitcoin staat al 6 maanden stil

10 jaar

Een andere opmerkelijke statistiek: ruim 2,3 miljoen BTC staat al meer dan 10 jaar stil. Dit aantal bestaat voornamelijk uit verloren bitcoin, maar zo nu en dan worden oude wallets weer actief.

Een stokoude bitcoin wallet kwam vandaag plots tot leven. Het bitcoin adres is weer tot leven gekomen. De eigenaar van dit adres verstuurde 616 BTC dat al ruim 9 jaar stil stond. Op 19 september verstuurde iemand na 9 jaar zijn of haar BTC naar een nieuw adres.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...