Bitcoin (BTC) breekt grens van $42.000! Beurzen lopen sneller leeg dan ooit

Bitcoin (BTC) blijft records breken. Op verschillende beurzen brak de koers even de grens van $42.000.

Er zijn tal van verhalen te vertellen die deze stijging mede mogelijk maken. Het is een samenkomst van heel veel factoren. De vraag van bitcoin is ongekend hoog, terwijl de drang om te verkopen langzaam maar zeker steeds minder wordt bij de mensen die BTC in handen hebben.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In een reeks van tweets geeft Moon Capital tekst en uitleg.

Bitcoin op beurzen

De transactiegeschiedenis van bitcoin is voor iedereen inzichtelijk. Analisten die zich specialiseren in het analyseren van deze data brengen zo de bewegingen op het netwerk in kaart.

Een opmerkelijke statistiek van dit moment is het aantal bitcoin op beurzen: dat aantal daalt steeds verder. Sinds de grote crash in maart 2020 is het aantal BTC op beurzen in rap tempo afgenomen.

Niet de eerste keer

Net voor de grote run omhoog in 2017 zagen we hetzelfde. In augustus 2016 stond er 1,06 miljoen BTC op de grootste beurzen. Aan het begin van 2017 was dat nog 0,94 miljoen bitcoin. Dat is een daling van zo’n 11%.

In maart 2020 stond er 2,97 miljoen bitcoin bij beurzen. Dat is vandaag de dag nog zo’n 2,33 miljoen. 640.000 BTC is bij deze handelsplatformen weggehaald, een daling van 22%.

Grote aantallen bitcoin dus. Volgens Moon Capital is het handiger om te kijken naar de waarde van transacties van en naar beurzen. Een bitcoin is een bitcoin, maar de waarde daarvan is de afgelopen maanden en jaren wel flink gestegen.

In onderstaande grafiek zie je duidelijk dat qua bedragen in dollars de beurzen nog nooit zo snel zijn leeggelopen. Men haalt waarde bij de handelsplatformen vandaan en stuurt dat ergens anders heen. Dat doe je niet als je op het punt staat snel te verkopen.

De prijs in dollars stijgt (blauwe lijn), maar de waarde stroomt uit de portemonnee van beurzen.

BTC vasthouden

Steeds meer partijen lijken geneigd de bitcoin die ze hebben vast te houden. En kopers willen op dit moment gewoon kopen: er is bijna geen moment dat de bitcoin koers flink dipt. En als dit wel gebeurd dan worden deze dips weer snel opgekocht.

Lees ook: Bitcoin in de media: ‘piramidespel, zonder fundament en traag’

De bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdata

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...