Bitcoin brokers in Amerika moeten wachten op nieuwe belastingregels

Bitcoin brokers in de Verenigde Staten hoeven nog even geen klantendata te delen met de belastingdienst. Het gaat specifiek om het opgeven van winsten van klanten aan de Internal Revenue Service (IRS).

Volgens de IRS waren er in 2019 slechts zo’n 100.000 belastingaangiftes die crypto transacties opgaven. In de Verenigde Staten moet je bijvoorbeeld officieel tot wel 37% winstbelasting betalen bij een transactie of liquidatie van je BTC. Het is voor belastingdiensten wereldwijd echter lastig om er achter te komen wie waar wat doet.

Bedrijven in de industrie moeten daarom binnenkort de financiën delen met de IRS. De regels en richtlijnen daarvoor zijn echter nog niet paraat.

In een gigantisch wetsvoorstel van $1 biljoen in 2021 (de Infrastructure Bill) werden ook een aantal zaken rondom bitcoin en crypto opgenomen. Op 1 januari 2023 zouden bitcoin verkopers dus actief moeten rapporteren. Het plan moet uiteindelijk naar schatting $28 miljard aan extra belastinginkomsten opleveren in de komende 10 jaar.

Wanneer de nieuwe regels dan wel ingaan is nog de vraag. Het is echter wel een kwestie van tijd, er zal niet snel worden afgeweken van de gekozen lijn van meer controles. Net als andere overheden worstelt men in de VS ook met verschillende vraagstukken in deze veranderende industrie.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...