Bitcoin (BTC) weer boven $10.000. Altcoins kleuren ook groen

Bitcoin (BTC) is vanmiddag weer boven de $10.000 uitgeschoten. Na een korte periode onder deze magische grens gaat een BTC dus weer voor meer over de toonbank.

Op het moment van schrijven staat de koers van bitcoin boven de $10.200 op verschillende cryptobeurzen. De koers staat bijna 5% hoger dan op hetzelfde moment gisteren. Is dit het herstel waar we op hoopte?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook de altcoinmarkt kent na deze plotselinge stijging een leuke dag. De koersen van veel grote cryptomunten kleuren groen.

Bitcoin koersverloop afgelopen maand

Bitcoin Magazine Nieuwsupdate

Blijf je liever op de hoogte met behulp van een podcast? Check dan onze Bitcoin Magazine Nieuwsupdate.

Altcoins

De onderstaande top 10 kleurde de afgelopen tijd niet vaak groen. Dat is vandaag wel het geval. De grootste winnaar is litecoin (LTC). Het kleine broertje van bitcoin steeg met ruim 10%.

Maar er is nog geen reden voor een vreugdedansje voor de beleggers die voornamelijk in altcoins zitten. Voorlopig heeft bitcoin nog ruim 65% van de marktwaarde in handen.

Ook kleinere alts stijgen vandaag in dollarprijs. Een aantal opmerkelijke stijgers op een rijtje:

Cryptotwitter

Wat zeggen verschillende analisten op cryptotwitter?

KoroushAK ziet vooral veel pijn bij beleggers die er vanuit gingen dat de koers van BTC verder ging dalen. Het twitteracount BitmexRekt geeft je de meest opmerkelijke grote liquidaties.

DonAlt (leuke naam, trouwens) reageert ook opgetogen op de stijging. In zijn grafiek zie je ook duidelijk dat bitcoin in één klap de grootste daling van de laatste tijd goed heeft gemaakt. In een rechte lijn omhoog.

CryptoOrca ziet dat de bitcoinprijs niet twee keer door de 'CME BOX' zakte. Dat is volgens de analist een goed signaal, want hij zou zijn positie hebben verkocht als de koers opnieuw in de paarse zone terecht kwam.

Lees meer over:
altcoinsBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...