‘Er zijn 18.000 adressen met meer dan $1 miljoen aan Bitcoin (BTC)’

Het aantal adressen met meer dan $1 miljoen aan bitcoin (BTC) is gestegen naar zo’n 18.000 stuks. Met de recente prijsstijging is dit aantal met 40% gestegen.

De analisten van Glassnode noemen de partijen achter de grote adressen ook wel ‘whales’. Het gaat hier overigens specifiek om adressen, niet personen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin whales

Er zijn een hoop dollarmiljonairs bijgekomen sinds de prijsstijging van bitcoin naar de $11.000-grens. De prijs steeg van rond de $9.000 naar deze prijs binnen enkele dagen.

Bitcoin adressen met 1 miljoen. Via Glassnode

'Er zijn 18.000 adressen met meer dan $1 miljoen aan Bitcoin (BTC)'

Duizenden nieuwe miljonairs?

Het gaat in bovenstaande grafiek om blockchain data. Bitcoin adressen zijn peusdo-anoniem, wat betekent dat er niet zomaar een identiteit aan een adres kan worden gekoppeld. In deze data wordt geen onderscheid gemaakt tussen bijvoorbeeld bitcoinbeurzen of individuele bitcoiners.

De stijging van het aantal miljonairs in dollars is makkelijk te koppelen aan de recente prijsstijging.

Afname bitcoin bij beurzen

Er speelt ook nog iets anders mee bij deze cijfers. Steeds meer bitcoin wordt bij beurzen vandaan gehaald om zelf in beheer te nemen.

Die bitcoin gaat naar adressen die vaak niet al veel bitcoin hebben, het hergebruiken van je adres wordt sterk afgeraden.

Er staat nog zo’n 2,64 miljoen bitcoin bij beurzen, dat is 21% van alle bitcoin in omloop. Dat is het laagste punt sinds mei 2019. De prijs stond toen rond $8.000, terwijl de koers nu rond de $11.000 hangt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdatawhale

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...