Britse internetbank gaat ook Bitcoin (BTC) ondersteunen

Mark Hipperson, voormalig hoofd van technologie bij Barclays group en mede-oprichter van de Britse bang Starling, start een cryptobank genaamd Ziglu. Het kopen, verkopen en opslaan van cryptomunten is traks mogelijk via hun app.

Ziglu omschrijft zichzelf als een challenger bank. Zij willen de oude bankwereld doen wankelen en dat gaat vaak gepaard met andere keuzes. De bank van Hipperson accepteert alleen digitale accounts, fysiek geld kun je niet storten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin

Je kunt bij de bank een gratis account aanmaken voor allerlei valuta. Maar het meest interessante voor ons zijn de mogelijkheden voor cryptomunten als bitcoin (BTC). Het kopen en verkopen van crypto moet direct via de app kunnen.

Daarnaast kun je met een Mastercard betaalkaart alle valuta uitgeven. Dat geldt volgens de website van Ziglu ook voor je bitcoin balans.

Een van de kernwaardes van BTC is juist dat je eigen bank kunt spelen en je geld niet hoeft toe te vertrouwen aan een derde partij. Tegelijkertijd kan het met name voor beginners makkelijk zijn om met je vertrouwde bankapp je eerste bitcoin te kopen.

Uiteindelijk zijn wegen die naar bitcoin leiden is eigenlijk enkel positief voor het ecosysteem.

Hipperson wil met Ziglu een grote wereldwijde markt aanspreken, maar hij start in Groot-Brittannië. Britten kunnen zich aanmelden om de app alvast te testen voordat hij uitkomt.

Duidelijke regels

Op 10 januari gaan de nieuwe regels tegen het witwassen van geld en financiering van terrorismebestrijding (Wwft). In de praktijk komt dit er op neer dat bedrijven die te maken hebben met bitcoin aan strengere regels moeten voldoen.

Voor de gemiddelde startup zorgt dit voor problemen, het kost geld om te voldoen aan de eisen in het land waar je bent gevestigd. Zo moeten er bijvoorbeeld meer gegevens van klanten worden verzameld (en gedeeld) en het is vaak ook nodig om een specialist in te huren om alles op een rijtje te zetten.

De iets traditionelere instellingen, zoals banken, zijn strengere regels gewend. Zij kunnen gemakkelijker aan de regels voldoen.

In Nederland is ING de eerste grote bank die als bitcoin custodian wil fungeren.

Lees meer over:
bankBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...