Bitcoin (BTC) ontwikkelaar krijgt $60.000 donatie van BitMEX

Bitcoin Core-ontwikkelaar Michael Ford (Fanquake op GitHub) ontvangt een donatie van $60.000 om te bouwen aan bitcoin (BTC). De derivatenbeurs BitMEX maakt dat bekend in een blogpost.

Ford is sinds kort in staat om direct bij te dragen aan de code van de Bitcoin Core database op Twitter. Bitcoin Core is een team van ontwikkelaars die bouwen aan bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vrijwillgers

HDR Global Trading is het bedrijf achter BitMEX en geeft in hun statement aan dat ze het belangrijk vinden om ontwikkelaars te ondersteunen.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”HDR Global Trading”]”’Net als andere bedrijven in de cryptospace zijn we erg afhankelijk van (veelal vrijwillig) werk van programmeurs die staan voor de ideale en missie van bitcoin. Dit werk is moeilijk, veeleisend en vaak ondankbaar.”[/penci_blockquote]

Het bedrijf is van mening dat het hun taak is om bij te dragen aan de ontwikkeling. Iedereen kan op deze manier profiteren van de ontwikkelingen.

Exclusief

De schenking is specifiek voor Ford bedoeld om hem verder te laten bouwen aan het netwerk. Belangrijke taken: het verbeteren van de schaalbaarheid, privacy en robuustheid. De grote donatie is niet bedoeld om Ford aan het werk te zetten voor BitMEX, dat wordt specifiek benadrukt door HDR Global Trading.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”HDR Global Trading”]”Zonder de miljoenen uren aan gratis werk van ontwikkelaars had BitMEX nooit bestaan.”[/penci_blockquote]

Goede voorbeeld

BitMEX volgt met deze stap het goede voorbeeld van onder andere Jack Dorsey. Dorsey is ceo van Twitter en Square en heeft in dat laatste bedrijf een special divisie ingericht om te bouwen aan bitcoin.

Eerder dit jaar trok de topbestuurder een oud-werknemer van Google aan als eerste aanwinst voor Square Crypto. Er zijn nog plekken over, dus mocht je ambities hebben: solliciteer bij Square!

Niet alleen BitMEX en Square ondersteunen bitcoin ontwikkelaars. Hard Core Fund is een fonds dat een simpel doel dient: het ondersteunen van Bitcoin Core ontwikkelaars.

Het is een opmerkelijke trend, maar wel een hele welkome. Veel ontwikkelaars bouwen gratis aan het netwerk van bitcoin. Met meer investeringen kunnen meer getalenteerde mensen bijdragen aan de code van de allergrootste cryptomunt. Iedereen moet eten, ook bitcoin devs.

Naast goede marketing zijn dit soort (relatief kleine) investeringen gunstig voor het gehele ecosysteem.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...