Bitcoin koers breekt door $15.000, rendement naar 110% in 2020

De Bitcoin (BTC) koers is door de $15.000 grens geschoten deze donderdagmiddag. Het hoogste punt is voorlopig $15.310 op de Bitstamp beurs. De cryptomunt kan bogen op een uitstekende prestatie dit jaar.

Op de futuremarkten krijgt Bitcoin ook een premie. Een future is nu $15.550 waard op CME.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Historisch rendement

Op 1 januari stond de koers op $7.200. Door te breken met $15.000 staat het rendement in 2020 op 108%. Dat zijn ongekende groeicijfers, waarmee de cryptomunt haar prestaties van 2018 en 2019 ruimschoots overtreft.

Het laat dit jaar bijvoorbeeld goud ver achter zich tot nu toe. Centrale banken en overheden steken heel veel geld in het bedrijfsleven en een deel stroomt naar de financiële markten. Bitcoin lijkt tot nu toe het meeste te profiteren.

Bitcoin koers breekt door $15.000, rendement naar 110% in 2020

De laatste keer dat de prijs door $15.000 was in 2017. Dat was de opmaat naar het voorlopige record van $20.089 medio december 2017.

Volgens Luke Martin is er sprake van een historische beweging van BTC. Het kwam slechts zes weken voor dat de koers zo hoog staat.

Volgens marktonderzoeker is die periode nog veel korter: zes dagen slechts.

Volgens de Nederlandse analist Plan B, bekend van het kwantificeren van de schaarste van Bitcoin, is de wending op de markt historisch. Want Bitcoin herhaalt in zijn ogen dezelfde patronen uit eerdere jaren.

Op de korte termijn zien de vooruitzichten er florissant uit, denkt de Nederlandse handelaar Crypto Michaël. Hij vraagt zich af of $16.000 in zicht komt.

Meer vraag

Dat de grens van $15.000 is beslecht wil niet zeggen dat Bitcoin zomaar weer een nieuwe all-time high neerzet. Volgens marktonderzoeker Skew ligt er veel weerstand bij dit koersniveau en staan er de nodige verkopers in de rij.

2020 staat in het teken van regulering van Bitcoin (handel) en een stijgende vraag vanuit bedrijven en financiële markten. Ook ontvangen bitcoin bedrijven bank vergunningen om aanvullende diensten aan te bieden. Anderzijds neemt de liquiditeit toe, doordat ook banken ook toetreden op de markt.

De cryptocurrency heeft een plafond van 21 miljoen BTC als monetair beleid. Dit jaar is de inflatie gehalveerd naar 1,8%, daar waar centrale banken juist de inflatie van fiat geld aanjagen.

Een kenmerk van Bitcoin bezitters is dat ze langdurig vasthouden aan hun Bitcoin vermogen. Door deze spaarders droogt het aanbod bij beurzen op, terwijl de vraag toe blijft nemen. Dat blijkt een continue drijvende factor achter deze markt.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoers

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...