Coinbase lanceert ‘Bitcoin batching’ voor transacties om kosten te besparen

Coinbase is een van de grootste cryptobeurzen van Amerika. Het bedrijf heeft eindelijk besloten hun bitcoin (BTC) transacties in pakketjes uit te sturen (batching). Bijna alle andere spelers in de industrie doen dit al een hele tijd.

Bitcoin transaction batching’ zorgt ervoor dat het netwerk minder wordt belast.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

‘Goed’ nieuws

Coinbase kiest een opmerkelijk moment om deze maatregelen aan te kondigen. De koers van BTC kzag de afgelopen dagen een flinke daling van $7.800 naar een prijs zelfs eventjes onder de $4.000.

Coinbase verzendt dagelijks een hoop transacties. Daarmee nemen ze plaats op in het netwerk. Door transacties samen te voegen is er ruimte voor anderen. ”Het helpt het aantal transacties op het netwerk en het helpt de schaalbaarheid van het netwerk”, laat Coinbase weten in een blogpost.

Bitcoin transacties

De bitcoin transacties van Coinbase kunnen op deze manier worden verwerkt in één block in plaats van als één transactie.

Coinbase geeft uitleg: ”Het is een enkele transactie die meerdere opnameverzoeken van klanten regelt. Het neemt op deze manier minder ruimte in in elk block.”

De beurs haalt de hoge transactiekosten in 2017 (rond de $30 om een transactie snel te laten verwerken) aan als reden.

De huidige transacties zijn een stuk goedkoper. Maar een grootgebruiker van het netwerk die hun transacties optimaliseert is in principe altijd goed nieuws.

Op het gebied van privacy is er wel het een en ander aan te merken op deze techniek.Je weet niet wie de ontvangers zijn, maar je kunt zien waar de bitcoin vandaan komt.

Reacties

Toch kan het bedrijf niet op alleen maar goede reacties rekenen. De algemene consensus is dat Coinbase deze techniek al veel eerder had kunnen gebruiken.

Concurrenten als de Cash App bieden lagere kosten, genoeg reden voor een bedrijf om zelf ook kosten te besparen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCoinbase

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...