Bitcoin fonds van Grayscale koopt 17.100 BTC in slechts 3 dagen

795 totale weergaven

Grayscale Investments heeft hun voorraad Bitcoin (BTC) opnieuw flink uitgebreid. Het bedrijf uit New York heeft zijn balans vergroot tot bijna 450.000 BTC.

Ergo: ze kopen in slechts 3 dagen, tussen 22 en 25 september, de productie van 19 dagen op.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin Trust

Het was alweer een aantal maanden relatief rustig omtrent Grayscale. In het voorjaar kwamen ze regelmatig in het nieuws omdat ze duizenden Bitcoin uit de markt opkochten. Zo berichtten we in juni nog dat ze 400.000 BTC in kas hadden.

Het bedrijf van Barry Silbert is de aanbieder van onder andere het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Dit fonds is een manier voor traditionele partijen om in Bitcoin te investeren. Investeerders krijgen een aandeel in het fonds, Grayscale koopt en bewaart de asset.

Voor vermogende partijen is dit een perfecte manier om blootgesteld te zijn aan de cryptomunt, zonder de rekening te hoeven houden met regelgeving en de risico’s van beheer.

Uit gegevens van Bybt blijkt dat het bedrijf de afgelopen week weer een aankoop heeft gedaan. Volgens deze data verzamelde Grayscale Investments vanaf 22 september in totaal 17.100 nieuwe BTC. Met de spotprijs van dat moment, komt deze aankoop neer op $182 miljoen.

Bitcoin fonds van Grayscale koopt 17.100 BTC in slechts 3 dagen

Het brengt de totale balans op 449.900 BTC. Als je dat weer doorrekent naar de huidige marktprijs van ~$10.800, komt de omvang van GBTC neer op $4,85 miljard.

Naast een Bitcoin fonds biedt het bedrijf ook andere cryptomunten aan. De totale waarde van al deze activa dat ze in beheer hebben is $5,8 miljard. Een andere term voor dit getal is Assets Under Management (AUM).

Voorraad

Vanochtend kon je al lezen dat de 18,5 miljoenste BTC in omloop is gekomen. We kunnen nu dus berekenen welk aandeel van de voorraad van Bitcoin in dit fonds zit. Dit percentage komt neer op 2,43%. Als je het afzet tegen de maximale supply van 21 miljoen is dit 2,14%.

Het beursgenoteerde business intelligence bedrijf MicroStrategy heeft de afgelopen maand ook een flinke hoeveelheid Bitcoin opgekocht. Met hun investering van $425 miljoen hebben ze 0.21% van de circulating supply in handen.

Sinds de halvening van mei dit jaar komen er iedere dag 900 nieuwe BTC in omloop. Met de aankoop van 17.100 BTC zou je kunnen stellen dat Grayscale weer voor 19 dagen aan nieuwe BTC heeft opgekocht.

Het is natuurlijk niet zo zwart-wit dat het een aankoop is van de block subsidy die miners ontvangen. Maar feit is wel: door dit soort praktijken droogt de verkoopdruk wel langzaam op.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom eens langs in onze Telegram chat!