Bitcoin (BTC) futures op BitMEX populairst in Europa

De handel in bitcoin (BTC) futures op BitMEX is het populairst in Europa. Dat blijkt uit de volumes van de derivatenbeurs. Tijdens de standaard werkuren in Europa kent de handelsplaats het hoogste volume.

Europese handelaren lijken de weg naar deze derivaten dus steeds meer te vinden. Via BitMEX kun je je als investeerder blootstellen aan de prijsbewegingen van bitcoin zonder zelf BTC te kopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In bovenstaande grafiek zie je een duidelijk verschil tussen de verschillende tijdzones en het volume op BitMEX.

BitMEX

Het handelsvolume op BitMEX breekt geen (eigen) records meer, maar Europeanen lijken nog wel trek te hebben in de derivatenhandel.

Volgens CoinMarketCap was het handelsvolume van BitMEX zo’n $1.6 miljard de afgelopen 24 uur. Met een future contract speculeer je op de prijs van BTC in de toekomst.

Dat wordt op het platform vooral gedaan met dollars. De euro is slechts 1.45% van het totale handelsvolume, ondanks de populairiteit onder Europese handelaren.

Europa

De beurs is officieel gevestigd in Seychellen, een eilandengroep in Afrika. De regels zijn daar allicht soepeler dan in andere delen van de wereld. Daarmee lijkt BitMEX voorlopig buiten schot te blijven, ze bieden echter wel gewoon hun services aan aan Europeanen.

Voorlopig lijken de nieuwe regels rondom de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) dus geen invloed te hebben op de populariteit van BitMEX in Europa.

Andere bedrijven die wel in Europa zijn gevestigd hebben wel problemen met de nieuwe regels. Bottle Pay stopt met hun werkzaamheden aan een manier om bitcoin betalingen via social media makkelijker te maken. Zij willen niet alle gegevens opslaan die straks nodig zijn.

Verschillende Nederlandse bedrijven laten zich ook negatief uit over de aankomende regels. Cryptobroker Knaken: ‘Bankwetgeving toepassen op cryptosector is zéér onverstandig’.

Terwijl verschillende crypto startups moeite hebben met de nieuwe regels, zien oud gedienden in de financiële wereld juist hun kans schoon: ‘ING wil Bitcoin (BTC) custody services aanbieden aan klanten’.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBitMEX

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...