‘Bitcoin fonds Grayscale heeft 285.000 BTC in kas voor beleggers’

828 totale weergaven

Larry Cermak, Director of Research bij mediabedrijf The Block Crypto, reageert op het grote aantal klanten dan Grayscale aan heeft weten te trekken met een bitcoin (BTC) fonds.

The Bitcoin Investment Trust (GBTC) van Grayscale Investments is een manier voor investeerders om op een traditionele manier toch mee te kunnen doen aan de prijsactie van bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Grayscale is een investeringsfonds en dochtermaatschappij van Digital Currency Group. Dat bedrijf heeft ook mediabedrijf Coindesk in handen.

Miljoenen

In 2019 beheerde Grayscale zo’n $600 miljoen in voornamelijk bitcoin. Investeerders kopen een ‘aandeel’ in de bitcoin die Grayscale in de kluis heeft.

Als klant van het bedrijf betaal je een extra bedrag bovenop de standaard prijs van bitcoin. Grayscale verzorgt de opslag en het beheer van de BTC.

En dat slaat aan. Volgens Cermak verdiende Grayscale in drie jaar al $80 miljoen aan provisie voor hun diensten met GBTC.

Interesse

Cermak stelt dat de interesse in GBTC een goede indicatie is voor interesse vanuit de ‘institutionele belegger’.Volgens de onderzoeker groeit de interesse in het financiële product gestaag.

In 2017 werd er $64 miljoen gestoken in GBTC. In 2018 deed het bitcoin fonds het nog eens dunnetjes over met $200 miljoen aan nieuwe geld dat werd geïnvesteerd.

En in 2019 ging het om $438 miljoen. Een hoop geld en interesse dus in het financiële product van Grayscale.

Bitcoin in kas

Grayscale heeft op dit moment maar liefst 1.57% van alle circulerende bitcoin in bezit. Het gaat om ongeveer 285.100 BTC. De interesse in GBTC lijkt dus toe te nemen.

Dat is overigens weer een toevoeging aan het lijstje van centrale partijen die een groot deel van de bitcoin in beheer heeft. Maar liefst 10% van álle Bitcoin (BTC) staat gestald op cryptobeurzen.

Het aantal bitcoin bij Grayscale in kas voor GBTC volgens The Block Crypto

'Bitcoin fonds Grayscale heeft 285.000 BTC in kas voor beleggers'

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsGrayscale

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...