Grayscale: ‘Bitcoin (BTC) ook populair bij vrouwelijke investeerders’

De wereld van bitcoin (BTC) wordt vooral gezien als een mannen wereld. Volgens een klein onderzoek van fondsbeheerder Grayscale blijkt dat echter reuze mee te vallen.

Grayscale vroeg 1.100 Amerikaanse investeerders naar hun meningen. De deelnemers waren allemaal tussen de 25-64 jaar, moesten minimaal $10.000 aan investeringen open hebben staan én minstens een gezinsinkomen van $50.000 hebben.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit onderzoek is gehouden onder een selecte groep Amerikanen. Bovenstaande eisen tonen aan dat het niet gaat om de gemiddelde mens, maar om een specifieke groep. Logisch ook, want een bedrijf als Grayscale richt zich vooral op (potentiële) investeerders en klanten.

Man vs vrouw

De meeste cijfers tonen duidelijk een verschil tussen de interesse van mannen en vrouwen in bitcoin. Het rapport van Grayscale concludeert echter iets anders: ”Gesprekken en discussies over bitcoin neigen vooral naar mannelijke investeerdersgroepen, onze data laat echter zien dat vrouwen ook gezonde interesse hebben in BTC.”

Op bitcoinmagazine.nl zijn de verhoudingen bijvoorbeeld heel anders. Volgens Google Analytics is 83.9% van de bezoekers een man, dat laat 16.1% aan vrouwen over. Hele andere cijfers dan in de doelgroep van Grayscale.

Cijfers

Een aantal cijfers op een rij.

56.2% van de vrouwen en 56.4% van de mannen geven tijdens dit onderzoek aan een grote kans te zien om meer geld te verdienen met ‘digitale valuta’. Met name het gelimiteerde aantal beschikbare bitcoin wordt door beide groepen genoemd als belangrijke oorzaak vaan de vraag naar BTC.

47% van de ondervraagde vrouwen is er van overtuigd dat investeren in bitcoin een goed idee is, zij zijn er namelijk van overtuigd dat de prijs alleen maar gaat stijgen. Slechts 39% van de mannen denkt zo volgens het onderzoek van Grayscale.

Je hoeft geen hele bitcoin te kopen om te starten. Vrouwen (63%) zien dat als een mooie reden om in te stappen, dat geldt slechts voor 56% van de mannen.

80% van de vrouwen is geïntegreerd door bitcoin en de potentie. 93% gaf aan meer interesse te hebben in bitcoin wanneer er meer mogelijkheden zijn om er veel over te leren.

Dat laatste is een aparte, er is immers al heel veel informatie beschikbaar online.

Investeren

Interesse hebben in bitcoin is wat anders dan er ook daadwerkelijk in investeren. Het rapport concludeert dat vrouwen minder risico nemen. 60% van de vrouwen geeft bijvoorbeeld aan liever voor financiële stabiliteit te gaan dan dat ze hun vermogen significant kunnen vergroten. Bij de mannen lag dit percentage een stuk lager op 48%.

Lees ook: Bitcoin (BTC) onder millennials populairder dan Netflix en Microsoft.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...