Coinbase en One River claimen ‘grootste Bitcoin aankoop ooit’

Coinbase maakt bekend dat het de grootste aankoop ooit in de asset Bitcoin (BTC) heeft uitgevoerd. De Amerikaanse beurs heeft One River geholpen om een enorme aankoop te doen.

Ze maken het exacte bedrag van de aankoop niet bekend, maar het gaat om “een van de grootste transacties in digitale activa in de geschiedenis”.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Grote order voor Coinbase

De initiële transacties werden uitgevoerd in een tijdsbestek van vijf dagen in een variërend tempo. De exchange legt in een blogpost uit dat ze dit deden om in verschillende marktomstandigheden te werken.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”One River was op zoek naar een eersteklas broker voor een grote transactie. Ze zochten een bedrijf met voldoende institutionele expertise om een transactie op schaal af te ronden zonder de marktprijs te beïnvloeden en vervolgens zijn digitale activa als custodial veilig te stellen.”[/penci_blockquote]

Het is dus niet bekend wat het exacte bedrag is van de aankoop. Wel was er de afgelopen dagen een opvallend grote opname gedaan. CryptoQuant maakte hier op Twitter melding van. Het zou gaan om een withdrawal van 55.000 BTC. Met de prijs van ongeveer $32.000 komt dat neer op $1,7 miljard.

Maar of het überhaupt over deze opname gaat én of dit totale bedrag aan One River toebehoort is dus niet bekend.

Bitcoin voor lange termijn

One River Digital Asset Management investeerde eerder al $600 miljoen in Bitcoin en maakte ook al bekend dat ze dit bedrag nog flink wilde uitbreiden. Volgens berichtgeving uit begin december 2020 wilden ze in het begin van 2021 minstens $1 miljard aan bitcoin en ether in beheer hebben. De kans is groot dat ze dat inmiddels gelukt is.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Eric Peters, CIO van One River”]”Het institutionele team van Coinbase heeft precies geleverd wat we nodig hadden om deze transactie discreet uit te voeren.”[/penci_blockquote]

One River pleitte onlangs voor cryptocurrency’s in een bericht op haar website. Onder de naam “The Case for Digital Assets” promoten ze een toekomst met daarin veel Bitcoin. In de blogpost deelt Peters de langetermijnvisie waarin cryptovaluta de technologie van de toekomst zijn.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Door deze activa op de lange termijn aan te houden, sluiten wij aan bij de macro-megatrends van technologische vooruitgang en devaluatie van de valuta, die beide lijken te versnellen.”[/penci_blockquote]

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC