Bitcoin als tussenstation en goedkoper betaalnetwerk in India

Bitcoin als tussenstation en goedkoper betaalnetwerk in India

De vraag naar bitcoin (BTC) in India groeit gestaag. Internationale geldtransfers zijn duur en men is opzoek naar een stabielere munt als spaarmiddel. Dat blijkt uit onderzoek van Coinpaprika en OKEx.

De bitcoin beurs OKEx en Coinpaprika keken naar de markt in India en zij verwachten een grote groei in het aantal transacties de komende twee jaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Goedkoper betaalnetwerk

Er werken zo'n 17 miljoen Indiërs over de grens. In 2018 stuurde zij zo'n $80 miljard terug naar hun thuisland. Daarvan ging $5,67 miljard (!) naar betalingsverwerkers voor transactiekosten.

De hoge transactiekosten zorgen ervoor dat mensen opzoek gaan naar andere manieren om waarde te versturen. Bitcoin kan hierin een belangrijke rol spelen. Het is grenzeloos en een transactie van 10 euro is net zo duur als die van 1 miljoen euro.

Lees ook: Hoe werkt een Bitcoin (BTC) transactie?

Het onderzoek stelt dat India wel eens het volgende land kan zijn waar de adoptie van bitcoin een vlucht kan nemen.

Bitcoin en India

De centrale bank van India mag bitcoin handelaren en bitcoin bedrijven niet de toegang tot een bankrekening ontzeggen. De bank moet na de uitspraak van de rechter terugkomen op dat plan.

De regels rondom bitcoin in India zijn daarmee weer iets versoepeld. OKEx zag een stijging van 545.56% a in het aantal bezoeken uit India, terwijl het aantal Indiërs op het platform met maar liefst 4.100% steeg in het eerste kwartaal van dit jaar.

De poorten richting bitcoin staan niet wagenwijd open, maar zeker wel op een kier in het land.

Indiase roepie

Een andere factor voor de groeiende interesse is mogelijk de onstabiele Indiase roepie. Want waar veel de markt van bitcoin benoemen als volatiel, zijn er ook nationale valuta die slechter presteren als spaarmiddel.

De rupee daalde sinds de opkomst van het coronavirus met 7%. De weg naar andere valuta is niet altijd even makkelijk. Wisselkantoren moeten voldoen aan bepaalde regels en vragen ook vaak een groot gedeelte van het om te zetten geld als beloning voor hun diensten.

Even vluchten naar de dollar zit er dus ook niet altijd in via de rupee. Het onderzoek zet echter wel een kanttekening: bitcoin dient in dit voorbeeld vooral als tussenstation. Indiërs kunnen met hun bitcoin vervolgens makkelijker aan dollars komen.

Lees meer over:
Bitcoin India

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties