‘Bitcoin (BTC) is nog altijd niet verboden in China’, aldus Binance CEO

Het is onrustig rondom de regelgeving in China voor bitcoin (BTC) en partijen die in de industrie actief zijn. Er komt veel informatie naar buiten, waar van de vraag is wat we moeten geloven.

Volgens de praatgrage CEO van cryptobeurs Binance, Changpeng Zhao (CZ), valt het wel mee in China: ”Bitcoin is niet verboden, wel wordt er strenger opgetreden tegen beurzen en zijn Initial Coin Offerings (ICO’s) verboden.” China sloot in 2019 al 173 cryptobeurzen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zhao werd overigens geboren in het Chinese Jiangsu.

Beleid in China

CZ vertelt dit in een interview met Nugget’s News. Tijdens het gesprek komen allerlei onderwerpen voorbij, maar de meeste interessante is die van regulatie in China. Volgens Zhao staat China er goed op op het gebied van tech- en internetbedrijven.

China wil de Amerikaanse dollar graag van de troon stoten als belangrijkste valuta.Verder komt de grote firewall van China ook voorbij. Door deze filter krijgen Chinezen slechts een gedeelte van het internet te zien.

Dit is volgens de ondernemer een geaccepteerd feit. En hij denkt dat het ‘blockchain beleid’ in het land weinig zal gaan verschillen van die filter voor het internet.

Staat je BTC nu bij een (Chinese) beurs? Dan is het een idee om te kijken naar een eigen hardware wallet. Dan ben je niet afhankelijk van iemand anders.

Bitcoin in China

Het gerucht dat China een officieel verbod gaat invoeren voor BTC komt elk jaar voorbij. Maar volgens CZ is er op dat gebied weinig aan de hand: ”Het is legaal om bitcoin te hebben in China, het is niet verboden. Wel zijn er restricties voor beurzen en het uitvoeren van een ICO.”

Binance

Binance is volgens haar CEO niet fysiek aanwezig in China. Eerder deze maand kwam er echter een opmerkelijk bericht naar buiten: een Chinees kantoor van Binance zou zijn binnengevallen door de politie.

CZ ontkent dit echter stellig. Sterker nog: zij klagen het mediabedrijf die als eerste met het verhaal kwam aan. The Block Crypto kan hun advocaten gaan bellen…

Het kantoor in kwestie was volgens Zhang van een ingehuurd bedrijf. Je zou dus kunnen zeggen dat ze wel werden betaald door Binance, maar dat het geen officieel kantoor was.

Bron: Bitcoinist

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsChinaCZ

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...