Amerikaanse vrouw krijgt 13-jaar cel voor Bitcoin donaties aan ISIS

1020 totale weergaven

Een Amerikaanse rechtbank heeft een vrouw veroordeeld voor het sponsoren van ISIS met bitcoin (BTC) en andere cryptocurrency’s.

Het Ministerie van Justitie in de VS maakte dit bekend op 13 maart. Zoobia Shahnaz is veroordeeld voor 13 jaar. Shahnaz doneerde tot wel $150.000 aan ISIS. Volgens de uitspraak was ze ook van plan om naar Syrië te verhuizen en daar ISIS te steunen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Lenen

Om geld bij elkaar te sprokkelen ging Shahnaz naar verluidt verschillende leningen aan bij onder andere American Express en Chase and Discover.

Volgens de VS ging zij de leningen aan onder valse voorwendselen. Daar kocht ze vervolgens bitcoin mee, die stuurde zij weer door naar Pakistan, China en Turkije. Het uiteindelijke doel van het geld: ISIS.

Medische hulp

Shahnaz bekende in 2018. Haar advocaat pleitte voor strafvermindering, mede vanwege haar geschiedenis als vrijwilliger bij humanitaire hulp. Daarnaast werd een beroep gedaan op het gevoel van de rechters, ze is jong en geboren in 1990.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=””]“Unlike the79 Americans identified in the study who traveled to Syria and/or Iraq since 2011 and affiliated with jihadist groups active in those countries, none were motivated by the same things that drove Zoobia Shahnaz. That is, a desire to heal the sick and care for the wounded.”[/penci_blockquote]

De strategie heeft gewerkt, want Shahnaz hing eerst 110 (!) jaar boven het hoofd.

De rol van bitcoin

Bitcoin is een grenzeloze manier om waarde over te dragen, om betalingen te doen. Het netwerk maakt geen onderscheid tussen verschillende en de eigenaren van de adressen. Iedereen kan dus een bitcoin transactie doen.

Bitcoin is in deze situatie slechts een tool, het maakt internationale betalingen makkelijker.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...