‘Bitcoin (BTC) is nog te klein voor grote instellingen’, aldus Tom Lee

293 totale weergaven

Tom Lee denkt dat bitcoin (BTC) nog te klein voor grote instellingen. In een interview met The Block Crypto vertelt hij over de twee grote problemen: er zijn weinig vangnetten en het ecosysteem is niet volwassen genoeg.

Lee is een regelrechte bitcoin bull en mede-oprichter van Fundstrat. Met zijn bedrijf levert hij onderzoek af om investeringsprocessen te verbeteren. Daar hoort een kansrijke en risicovolle markt als die van bitcoin en andere cryptomunten ook bij.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Te klein?

De infrastructuur voor grote organisatorisch als zorgverzekeraars of investeringsfondsen is nog niet goed genoeg om mensen naar bitcoin te trekken. Dat stelt Lee tijdens het interview.

[penci_blockquote style="style-3" align="none" author="Tom Lee"]"De infrastructuur is nog niet op orde, maar dat heeft vooral te maken met de grootte van de markt."[/penci_blockquote]

De markt is volgens de bitcoiner nog veel te klein. Het is een terechte vraag: waarom tijd en moeite steken in een markt met een totale marktkapitalisatie van $217 miljard (waarvan ruim 67% BTC)? Terwijl de goud-, aandelen- en obligatiemarkten vele malen groter zijn?

Wanneer je die grote partijen vraagt 1% van hun kapitaal in bitcoin te stoppen, dan beïnvloedt dat de markt enorm. Zij kunnen dus niet tegen een redelijke prijs en ongemerkt de markt betreden.

Mochten er verzekeraars of andere partijen met een smak geld zitten te wachten dan hebben zij eerst de juiste strategie nodig om mee te doen.

Lee geeft aan dat er in Amerika slechts een kleine hoeveelheid interesse heeft in bitcoin. Mede daarom beschouwt hij het op dit moment meer als een hobby, hij heeft nog geen grote instanties kunnen aantrekken.

Met Bakkt is er weer een nieuwe manier bijgekomen voor beleggers om mee te doen in de markt van bitcoin. Maar het loopt nog niet echt storm op het nieuwe handelsplatform van de Intercontinental Exchange.

Verbonden met de 'oude' wereld

Ook geeft Lee in een interview aan dat hij denkt dat de bitcoinmarkt vooral nog verbonden is met de S&P (een aandelenindex uit Amerika). Als bitcoin een hedge was tegen een slechte periode in die markt, dan moet BTC op zijn best zijn in een jaar waarin het voor de S&P slecht gaat, stelt Lee.

Het tegenovergestelde is echter waar volgens de fondsmanager: in de jaren waarin de S&P het slecht doet, doet bitcoin het ook niet goed. Hij komt uit op een jaarlijks verlies van 19% wanneer je alleen de slechte jaren van de S&P bekijkt.

Tegelijkertijd hebben we wel grote stijgingen in de prijs van BTC gezien terwijl het ook bij de aandelenmarkten in Amerika goed ging. ''De beste jaren van bitcoin waren wanneer de S&P ook goed presteerde.''

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...