Bitcoin (BTC) koers op $10.918, TRON (TRX) stijgt mee

Update 12.30 uur – De bitcoin (BTC) koers is deze maandagochtend ruim $100 dollar gestegen en zet koers richting $11.000. Van een altseason is nog geen sprake, met een bitcoin dominantie in de markt van ruim 60%. Pas zodra deze daalt onder de 50%, ligt er ruimte voor de altcoins om weer te stellen. Opvallende stijger in de top 10 is TRON (TRX) met een plus van ruim 5%.

Ook deze altcoin wist harder te stijgen dan bitcoin en schoot 65% in de lucht deze maand juni.

————————————————————————————————————————————————————————

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Update 8.00 uur – Bitcoin (BTC) beleefde een mooie week met het slechten van de $10.000 grens. Met een prijs van $10.806 op het moment van schrijven lijkt de koers van BTC het iets rustiger aan te doen.

Volgens John van Meer ziet het er qua grafieken goed uit zolang we boven die $10.000 blijven. Hij ziet zelfs mogelijkheden om door te stoten richting $13.000.

Terwijl men in Rusland serieus nadenkt over het reguleren en toestaan van cryptohandel wil men in India de handel juist aan banden leggen. De regering van het land is druk bezig om het bitcoiners in India knap lastig te maken.

CZ en India

De ceo van Binance, Changpeng Zhao aka CZ, ziet geen probleem voor bitcoin wanneer landen het verbieden. Sterker nog: meer mensen willen BTC wanneer het verboden is. Zo laat hij weten op Twitter.

En CZ lijkt gelijk te hebben. De bitcoinprijzen op de lokale cryptobeurzen die nog draaien zijn een stuk hoger dan in de rest van de wereld. Bitcoin gaat soms voor wel $500 extra over de digitale toonbank in India. Dat is een flink bedrag op een prijs van $10.000 a $11.000.

De oorzaak? Blijkbaar is men bereid om meer te betalen dan de rest van de wereld om BTC te vergaren. En dat terwijl een verbod op de loer ligt.

Het is te voorbarig om deze theorie als waar te bestempelen als je puur naar deze situatie kijkt. Maar het is niet de eerste keer dat een land de koop en verkoop van bitcoin lijkt te verbieden. En wat blijkt? Regelmatig schieten de lokale koersen omhoog.

Waarom is de prijs in India hoger?

De lokale valuta, de Indiase roepie (INR), heeft last van inflatie. Met een hoge inflatie wordt een munt in rap tempo minder waard. In een poging de koers van de munt enigszins te redden is de regering in India bezig met het invoeren van verschillende maatregelen.

Terwijl de INR blijft dalen en moeite heeft met het vasthouden van waarde ziet bitcoin sinds dit jaar weer mooie stijgingen. De inflatie in India is nog niet zo erg als in bijvoorbeeld Venezuela, waar het eigenlijk onmogelijk is te leven met de lokale valuta de Venezolaanse bolivar.

Om zichzelf tegen de mogelijke (hyper)inflatie te beschermen lijken Indiërs te kiezen voor bitcoin. Niet allemaal natuurlijk. Lang niet iedereen kent de munt of heeft er interesse in, daarnaast mogen banken geen geldzaken regelen voor cryptobeurzen.

De beurzen in India hebben dus geen toegang tot het normale bankwezen in het land. Om het nog moeilijker te maken is India ook bezig met een wet die de handel in cryptomunten compleet aan banden wil leggen.

Dit soort ingevoerde maatregelen en geruchten zorgen er dus voor dat bitcoin op de lokale markten in India duurder is dan in de rest van de wereld. Men wil nog even snel dat laatste beetje BTC oppikken voordat de nieuwe regels van kracht worden, zo lijkt het.

Bron: Bitcoinist

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCCZIndia

  By Robin Heester

  Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Bitcoinmagazine.nl opgebouwd, inmiddels verkocht en nog steeds actief om een deel van de redactie te runnen. Hup bitcoin! :)

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Nieuwe all-time high voor bitcoin (BTC), koers door $69.000

  Bitcoin heeft een nieuwe all-time high neergezet! Het hoogste punt op de Bitstamp grafiek is...

  Nieuws
  “61.000 bitcoins van Britse overheid staan nu flink op winst”

  Het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft 61.000 bitcoins, en die zijn met de huidige prijsstijging ruim...

  Wat is ethereum Nieuws
  Amerikaanse waakhond wijst ether ETF’s voorlopig af

  De Securities & Exchange Commission (SEC) heeft voorlopig de aanvragen voor een ethereum exchange traded...

  Nieuws
  Meme Coin Marketcap Naar $61 Mld: Gaan DOGE, PEPE & WIF Stijgen

  Terwijl Bitcoin nadert tot zijn historische piekwaarde, overtreffen meme tokens vele andere categorieën binnen de...

  Pepe koers pump Nieuws
  PEPE Pumpt 250%, Is Deze Populaire Crypto Meme Op Weg Naar ATH?

  De populaire crypto meme, Pepe Coin (PEPE), is in de afgelopen 7 dagen met maar...

  Lees meer