Bitcoin (BTC) koers bij $11.000, Raoul Pal zet zinnen op Bitcoin ETF
De Bitcoin (BTC) koers ligt momenteel rond de $11.000 en op de korte termijn zijn de verwachtingen wisselvallig.
Op de lange termijn heeft macro-investeerder Raoul Pal, een voormalige Goldman Sachs manager, zijn zinnen gezet op een exchanged traded fund (ETF). Dat moet “miljarden dollars naar Bitcoin laten stromen”.
Bitcoin koers
Kijken we naar de maandgrafiek van Bitcoin, dan zien we dat de koers bij $12.000 keihard is afgewezen en de afgelopen paar weken aan het terugkrabbelen is. De future gap bij $9.600 is niet gevuld en eerder is bericht dat kopers gretig bijkopen rond de $10.000 zone.
Ook de verkoopdruk vanuit miners of andere speculanten heeft zich niet doorgezet. De huidige weerstandszone ligt bij $11.000 en de korte termijn voortuitzichten lijken technisch gezien wisselvallig.
Zo is er op de RSI, een trendindicator, wel een bullish signaal te zien, zo merkt deze analist op. De laatste keer dat de RSI dit patroon liet, steeg de koers $2.500.
#Bitcoin daily RSI: usually, as soon as the channel/formation is broken, the price trend changes.$BTC $BTCUSD pic.twitter.com/lAwkZtWrjr
— CryptoHamster (@CryptoHamsterIO) September 19, 2020
Tegelijkertijd wijst dezelfde analist erop dat er bij $11.000 een behoorlijke weerstand ligt. Bovendien zijn er de nodige bearish divergences op de trend indicators Stochatic RSI en Fisher Transform waar te nemen.
#Bitcoin on a daily time frame shows multiple bearish signals:
– TD Sequential green “9”
– support/resistance flip
– hidden bearish divergenciesIt is better to wait for the daily candle close, but it might be a very nice short trade with a tight stop loss. $BTC $BTCUSD pic.twitter.com/JppVhr9FJ1
— CryptoHamster (@CryptoHamsterIO) September 17, 2020
Ook de onderstaande analist waarschuwt voor teveel optimisme op de korte termijn. De koers moet eerst stevig over de $11.500 voordat bullish sentiment is bevestigd.
Seeing a lot of people bullish on $BTC #bitcoin in the short term but unless it gets above $11,100 and then $11,500 I think there’s still real risk of short term downside. pic.twitter.com/NoDVFDvME2
— Dirk Crypto Diggy ? (@dirkcryptodiggy) September 19, 2020
Fear & Greed Index
Ook indices zijn een manier om meer grip te krijgen op het marktsentiment. De onderstaande index, samengesteld door Alternative.me, is de resultante van een aantal variabelen zoals:
De index heeft een schaal van 0 tot 100 en is laat sinds begin september, na de dump bij $12.000, ook een dalende trend zien. Je kunt dus ook beargumenteren dat sentiment het resultaat is van wat er op de markt gebeurt.
Vandaag (zondag 20 september) staat het sentiment weer even boven “50”.
Bitcoin ETF
Op de lange termijn helpen ook on-chain handelsdata, waar analisten zoals Willy Woo in gespecialiseerd zijn. Hij voorziet op de korte termijn géén correctie, omdat de kopers onder $10.000 dominant zijn ten opzichte van de verkopers.
Kortom: genoeg support bij $10.000 om naar boven te kijken en de futures gap bij $9.600 links te laten liggen, is zijn conclusie.
Macro update:
Another impulse of coins changing hands has completed, the next directional move over the coming weeks is likely upwards. It’s very unlikely we’ll see any kind of a catastrophic dump in price from here. pic.twitter.com/FzEanBl0zk
— Willy Woo (@woonomic) September 14, 2020
Om de prijs te laten stijgen is simpelweg meer vraag dan aanbod nodig. Een van de manieren om de vraag naar Bitcoin te stimuleren is een bitcoin exchanged traded fund (ETF) volgens Raoul Pal.
Hij is een Britse investeerder, oprichter van mediakanaal Real Vision en een voormalig manager bij Goldman Sachs. Hij weet hoe de hazen lopen in de financiële wereld.
In een recent interview met Jerry Hall op Youtube pleit hij voor een ETF om veel meer kapitaal te laten stromen naar deze assetklasse. Hij zegt dat grotere instituties het simpelweg ontbreekt aan een financieel instrument om ‘long’ te gaan met Bitcoin.
[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Frontrunning van de Bitcoin koers is nu niet mogelijk. De manier om te frontrunnen is een Bitcoin ETF. Dan komen er miljarden dollars naar deze asset. Elk pensionfonds wil er dan geld in steken, elke family office wil erbij horen.
En hoe hoger de prijs van Bitcoin, hoe meer de vraag stijgt. Dit is een kans voor particuliere beleggers om nu nog instituties voor te zijn voordat ze deze kans grijpen”. [/penci_blockquote]
Pal verwacht dat beleggingsfondsen als eerste gaan toehappen. Het helpt op de Amerikaanse markt dat banken sinds vorige maand ook Bitcoin in bewaring mogen nemen van de autoriteiten.
Een vermogensbeheerder Fidelity is al een Bitcoin fonds gestart, een vergelijkbaar wat Grayscale al in de markt heeft. Ook de investering van MicroStrategy van $425 miljoen in Bitcoin spreekt tot de verbeelding. Ze hebben dit in heel kleine stukjes gekocht op diverse beurzen om de koers niet te veel te beïnvloeden.