Bitcoin (BTC) koers schiet door $19.400, komt een all-time high in zicht?

Bitcoin (BTC) koers schiet door $19.400, komt een all-time high in zicht?

De Bitcoin (BTC) koers is dinsdagmiddag Nederlandse tijd door de $19.400 geschoten. Het is het hoogste niveau van de cryptomunt sinds drie jaar. Het vorige record staat net boven de $20.000 op 17 december 2017 volgens marktvorser Coinmarketcap.

Bitcoin +160% in 2020

Bitcoin is best presterende asset van 2020 met een rendement van ruim 160%. Daarmee verslaat de cryptomunt de aandelenindexen S&P 500, AEX, vastgoed en goud.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) koers schiet door $19.400, komt een all-time high in zicht?

Bitcoin koers in 2020 bron: Coingecko

Dit jaar kampte de wereld met het Coronavirus, waarna de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank de geldkraan opendraaiden.

Echter, de reële economie profiteert hier niet van. Het gemiddelde inkomensniveau is amper tot niet gestegen, terwijl de overheden wel bubbels blazen in andere assets zoals de huizenmarkt.

In 2020 ging deze trend keihard door. Onder de Trump regering is de Amerikaanse staatsschuld met 33% toegenomen. Sinds maart zijn er overvloedig veel dollars en euro's naar de financiële markten gestroomd.

Dat had tot gevolg dat de prijzen van aandelen en goud flink omhoog schoten. Denk bijvoorbeeld aan het Tesla aandeel.

Bitcoin vertoonde gedurende het jaar diverse momenten van sterke correlatie met aandelen en goud, maar heeft dit de laatste weken losgelaten. Daardoor lijkt Bitcoin vooralsnog aan het langste eind te trekken en het meeste te profiteren van de huidige impasse op de wereldmarkt.

In mei jaar is de 'flow' van nieuwe Bitcoin gehalveerd van 1.800 naar 900 'verse' Bitcoin per dag. Daardoor komt er dagelijks veel minder Bitcoin bij.

Wapen tegen inflatie

Tussentijds is de vraag juist sterk toegenomen. Bedrijven vrezen het inflatiespook dat boven de markt hangt en stoppen een deel van hun spaargeld in Bitcoin.

Voorbeelden zijn onder meer MicroStrategy, een Amerikaans ICT-bedrijf. Maar ook Square, groter dan Goldman Sachs, verkocht in het derde kwartaal van dit jaar voor 1,6 miljard dollar aan Bitcoin aan haar klanten van de Cash App.

Uit onderzoek blijkt dat beursgenoteerde bedrijven nu ruim 842.000 Bitcoin op hun balans aanhouden. Dat is ruim 16 miljard dollar tegen de actuele prijs.

Het was echter PayPal met tussen de 200 en 300 miljoen actieve accounts die voor een flinke rimpeling in de markt zorgde. Ze zijn namelijk bij licentie verplicht om elke aangeboden Bitcoin te dekken met echte Bitcoin. Dat leidt tot een tekort, omdat Square en PayPal meer Bitcoin kopen dan er dagelijks bijkomt.

De betaalgigant zijn dus een koper op de wereldmarkt geworden. Dat is een geweldige pullfactor voor deze ontbolsterende assetklasse.Temeer omdat er een groeiende groep spaarders (hodlers) die hun BTC vasthouden, en die verkopen hun Bitcoin ook niet.

Volgens CEO Dan Schulman heeft Bitcoin meer onderscheidende eigenschappen, want hij verklaarde deze week:"Bitcoin zie ik als een betaalmiddel".

De komende week moet duidelijk worden of de markt klaar is voor een nieuw historisch record. Met een marktwaarde van 353 miljard dollar is deze asset klein in verhouding. De totale market cap is bijvoorbeeld 3% van de totale market cap van goud.

Correctie van tafel?

Analisten anticipeerden eerder deze week juist op een correctiefase. Juist omdat de futuresmarkt behoorlijk oververhit is met contracten die speculeren op een nog hogere koers.

Ook analist John van Meer zag vanochtend genoeg bearish patronen op de timeframes.

Ook de Nederlandse analist Bitcoin Jack anticipeert nog op een daling zodra het onderstaande scenario zich uitspeelt.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin BTC koers

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties