Taleb tegen Libanezen na nieuws centrale bank: ‘Gebruik cryptocurrency’s!’

Nassim Nicholas Taleb roept mensen in Libanon op om bitcoin (BTC) te gebruiken. Banken worden steeds strenger in de huidige crisis. Taleb roept daarom zijn landgenoten op om (deels) over te stappen naar BTC in plaats van hun lokale valuta.

Taleb schreef boeken als ‘The Black Swan’ en ‘Fooled By Randomness’ en is bekende naam in de wereld van bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

‘Gebruik cryptocurrency’s!’

Taleb is duidelijk op Twitter: ”Gebruik cryptocurrency’s!”. Dat post hij naar aanleiding van een bericht over de centrale bank van Libanon. Geld dat van buiten Libanon komt moet worden omgezet in de Libanese pond.

Dit betekent dat wanneer iemand dollars stuurt naar Libanon dat moet worden omgezet naar de lokale valuta.

Crisis in Libanon

Libanon zat al in een flinke (financiële) crisis voordat het coronavirus wereldwijd roet in het eten gooide. Sinds oktober verloor de Libanese pond al de helft van haar waarde.

Veel Libanezen krijgen geld toegestuurd van familieleden of anderen uit het buitenland. Als Libanees heb je momenteel waarschijnlijk liever dollars in kas dan de lokale munt die onderhevig is aan flinke inflatie. Dat is echter een stuk moeilijker nu en (als je het ontvangt vanuit het buitenland) misschien zelfs strafbaar.

Bitcoin

Taleb is al vaker positief geweest over bitcoin en eventueel andere cryptocurrency’s. Tijdens een presentatie in India vertelde hij erg blij te zijn met cryptovaluta: ”Natuurlijk zijn er fraudeurs en piramidespelen met bitcoin en crypto’s. Maar als je regeringen, zoals in Libanon, zelf piramidespelen ziet opzetten dan vertel je jezelf wat beter is.”

Bitcoin kan in dit soort situaties een rol spelen. Overheden en instanties kunnen transacties van BTC naar iemand in Libanon niet tegenhouden. Op deze manier kunnen Libanezen alsnog buitenlands geld ontvangen dat niet direct wordt omgezet naar de lokale munt.

Benieuwd naar hoe een bitcoin transactie werkt? Lees dan: Hoe werkt een Bitcoin (BTC) transactie?

Lees meer over:
Bitcoin nieuwslibanon

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...