Burgemeester Miami wil Bitcoin (BTC) kopen met geldreserves van stad

Als het aan de burgemeester van Miami ligt, krijgt Bitcoin (BTC) een belangrijke plek in de toekomst van de stad. Zowel als spaarmiddel van de kasreserves van Miami, maar ook als betaalmiddel voor haar inwoners.

Bullish burgemeester

Miami is gevestigd in het zuidoosten van de staat Florida, in de Verenigde Staten. Het is de zevende grootste stad van het land en sinds 2017 is Francis Suarez er de burgemeester. Hij is van origine een advocaat en eigenaar van een vastgoedonderneming.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Sinds kort staat hij ook bekend als Bitcoin aanhanger. Eind december noemde hij de cryptomunt al een ‘stabiele investering‘ en nu gaat hij zelfs nog een stap verder.

Hij overweegt nu naar verluidt zelfs om een deel van de schatkistreserves van de stad in bitcoin te stoppen. In een interview met FOX Business vertelt hij hier meer over:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”We kijken naar de mogelijkheid om onze investeringsportefeuille te diversifiëren en een percentage van onze investeringen in bitcoin aan te houden. Als ik het vorig jaar had gedaan, had ik 200+% verdiend. Dan zou ik een genie zijn geweest.”[/penci_blockquote]

Maar hij laat het niet bij. Suarez vertelt ook dat hij van Miami “een van de meest cryptovaluta vooruitstrevende en technologische steden” van het land wil maken. Om dat te kunnen bereiken wil hij in de stad een ‘regelgevingskader creëren’ om het zo de makkelijkste plek in het land te maken voor cryptocurrency’s.

Miami als Bitcoin stad

Hij noemt Wyoming, Wisconsin en New York als voorbeelden. Deze regio’s zijn qua regelgeving al erg ver. Zo is de BitLicense een beruchte stap die in New York is gezet, en zijn er in Wyoming al echte Bitcoin banken.

Anchorage heeft onlangs ook een licentie ontvangen om als bitcoin bank te opereren.

Suarez spreekt zich ook openlijk uit over betalingen met Bitcoin:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”We kijken naar verschillende dingen, en ook naar het kunnen doen van betalingen in crypto, en dan in het bijzonder in bitcoin. Denk aan het kunnen betalen van je belastingen en salarissen.”[/penci_blockquote]

Suarez denkt dat de prijs van bitcoin maar in één richting zal gaan, namelijk omhoog: “Aangezien het aanbod beperkt is en de cryptomunt mainstream wordt zal het alleen maar omhoog gaan”.

Hij wil daarmee grote bedrijven achterna, zoals Square, MicroStrategy en Ruffer, die allemaal voor milojenen aan bitcoin kochten om als spaarmiddel gebruikten. Ook is zijn visie in lijn met het Zwitserse kanton Zug, waar je al belasting kunt betalen met bitcoin.

Er zijn inmiddels steeds meer politici die geloven in Bitcoin. Cynthia Lummis, lid van het Amerikaanse senaat, is ook fervent Bitcoiner. Ze denkt zelfs dat ‘Bitcoin zich kan opwerken naar een legitieme alternatieve manier om waarde op te slaan tegenover de dollar.’

Wil je meepraten over alle nieuwtjes? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

De bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC