Onderzoek: ‘73% van miljonairs wil graag Bitcoin (BTC) kopen’

Een onderzoek onder meer dan 700 vermogende particulieren toont aan dat Bitcoin en andere cryptocurrency’s ook bij deze groep op de radar zijn verschenen.

Een andere benaming voor deze groep is ook de term high-net-worth individuals. Het blijkt dat bijna driekwart van deze miljonairs voor het einde van 2022 wil investeren in Bitcoin (BTC) en andere cryptovaluta, of dit al hebben gedaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Onderzoek onder miljonairs

Uit het onderzoek van het financieel adviesbureau deVere Group, blijkt dat 73% van de respondenten zeer optimistisch is over cryptocurrency’s. In 2019 was dit percentage in een soortgelijk onderzoek echter nog 68%, schrijft CoinTelegraph.

De doelgroep van dit onderzoek betrof individuen die meer dan 1 miljoen aan Britse pond te besteden hebben. Het zijn omgerekend in euro’s ook miljonairs, met een vermogen van minimaal 1,12 miljoen euro. Ze zijn geselecteerd in allerlei regio’s: van de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Azië, Afrika, tot Midden-Oosten, Australië en Latijns-Amerika.

Volgens Nigel Green, de oprichter van DeVere Group, is Bitcoin in 2020 opnieuw één van de best presterende activa. Sinds het begin van het jaar steeg de prijs met 125%, iets wat in de hogere kringen niet onopgemerkt is gebleven.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Zoals uit de enquête blijkt, trekt deze indrukwekkende prestatie de aandacht van vermogende beleggers die steeds meer begrijpen dat digitale valuta de toekomst van geld zijn, en dat ze niet meer in het verleden willen blijven hangen.”[/penci_blockquote]

Potentiële Bitcoin giganten

Langzamerhand beginnen meer ’traditionele jongens’ Bitcoin te begrijpen. Tijdens een conferentie in de New York Times zei Jamie Dimon, de voorzitter van JPMorgan Chase, recent nog dat hij toekomst ziet in ‘cryptovaluta die gedekt en gereguleerd zijn’. In 2017 noemde hij Bitcoin nog “fraude”.

Miljardair Ray Dalio had eerst ook nog zijn twijfels over Bitcoin, maar zette de deur afgelopen dinsdag op een kiertje met de volgende tweet:

Barry Silbert, de man achter Grayscale, benadrukt en bevestigt dat er groot geld aan zit te komen. Hij gaat zelfs een stapje verder dan het noemen van miljonairs. Het gaat volgens hem om miljardairs die geïnteresseerd zijn in de verschillende Bitcoin producten.

Wil je meepraten over Bitcoin? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC