'Bitcoin (BTC) miners profiteerde van volatiliteit in 2018'

'Bitcoin (BTC) miners profiteerde van volatiliteit in 2018'

Bitcoin (BTC) miners profiteerde in 2019 optimaal van de volatiliteit van de prijs. De miners hielden de gedolven BTC vast tot er grote bewegingen op de markt plaatsvonden. Dat blijkt uit data van Token Analyst.

Volgens de data van de analisten hebben verschillende partijen hiermee de prijs flink beïnvloed. Tijdens de daling naar ~$3.100 werden veel bitcoin naar cryptobeurzen gestuurd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Proffesional era

Token Analyst: "We zien miners gebruik maken van de volatiliteit. Ze blijven op hun BTC zitten, om hun hele stapel te verkopen bij grote prijsbewegingen." Op deze manier proberen miners hun winsten te maximaliseren.

De kracht van grote miners wordt steeds groter. Elias Simons, een onderzoeker bij Decentral Park, bekeek de data van gedolven bitcoin. Waar gaan die nieuwe cryptomunten naar toe?

In 2016 ging 70% van de bitcoin naar miners die zich niet bij een mining pool hadden aangesloten. Op dit moment is dat nog slechts 25%. Simons noemt dit de 'proffesional era'. Veel BTC minen is op dit moment alleen mogelijk met goedkope energie en top notch hardware.

Prijs

Satoshi Nakamoto zei ooit dat een commodity altijd richting de prijs voor het maken ervan zou gaan: ''Als de prijs onder de kostprijs is, dan gaat de productie naar beneden. Als de prijs boven de kostprijs hangt, kan er winst worden gemaakt.'' Dit zou betekenen dat de prijs van BTC beweegt richting de elecrticiteitskosten per bitcoin.

Miners

Het minen van bitcoin is een lucratieve business. Maar de concurrentie is groot: het is strijden om de beste hardware en de goedkoopste energie. Niet alle plekken met relatief goedkope energie staan te springen om deze nieuwe industrie binnen te halen.

Zo wil Oezbekistan bitcoin miners meer laten betalen voor hun elektriciteit. Volgens het Ministerie van Energie in het land dragen de miners niets bij aan het land en de lokale economie.

Ondanks de tegenslagen hier en daar blijft de computerkracht die het netwerk van bitcoin beveiligt groeien. In augustus bereikte de miners een gezamenlijk record: er was op dat moment voor $14 miljard aan bitcoin gedolven.

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties