Bitcoin miners verdienden $521 miljoen in lucratieve november maand

Bitcoin (BTC) miners hebben in november 521 miljoen dollar verdiend met hun activiteiten. Dat blijkt uit onderzoek van The Block.

Bitcoin mining

Een prima maand dus voor de mining bedrijven die vooral in China resideren. In oktober lag het totaal nog op 352,57 miljoen dollar, een procentuele stijging van 47,9%.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nog een leuk feitje: 55 miljoen dollar van 521 miljoen dollar zijn toe te schrijven aan de transactie fees. Deze zijn dus goed voor een aandeel van 10,5% in de totale inkomsten

Ieder block dat een miner mag maken, verdienen ze de block subsidie van 6,25 BTC en de som van de transactiekosten in dat block. De opbrengsten liggen tegen de actuele prijs op ruim 120.000 dollar per block.

Zoals bekend is de block subsidie op 11 mei gehalveerd van 12,5 BTC naar 6,25 BTC.

In de onderstaande grafiek zien we dat november de beste maand voor bitcoin miners was. Dat heeft alles te maken met de prijsstijging van Bitcoin.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...