Bitcoin (BTC) mining bedrijf Genesis Digital haalt 431 miljoen dollar op

Bitcoin (BTC) mining bedrijf Genesis Digital haalt 431 miljoen dollar op

Bitcoin (BTC) mining bedrijf Genesis Digital Assets heeft $431 miljoen aan vers geld in de wacht gesleept om uit te breiden in Amerika en Scandinavië.

Ze gelden als één van de grootste mining bedrijven van de VS. In juli dit jaar wist de firma al 125 miljoen dollar aan durfgeld op te halen onder leiding van Kingsway Capital.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze nieuwe ronde stond onder leiding van Paradigm, een investeerder die bijvoorbeeld ook aandelen heeft in Coinbase en FTX. Medeoprichter van Paradigm, Matt Huang, treedt ook toe tot de raad van bestuur van Genesis Digital.

Opvallende andere namen in het rijtje investeerders zijn vermogensbeheerder Stone Ridge maar ook Ribbit, Electric Capital, Skybridge en Kingsway Capital de FTX exchange.

Uitbreiding

Volgens CEO Marco Streng is dit geld nodig om de capaciteit te laten groeien naar 1,4 gigawatt in 2023. Dus het aantal locaties wordt uitgebreid en er wordt fors geïnvesteerd in duurzame energiebronnen.

Eind augustus kocht het bedrijf 20.000 nieuwe machines van de Chinese mijnbouwgigant Canaan, waarmee het een overeenkomst ondertekende om in de toekomst tot 180.000 extra miners te kopen.

De capaciteit van Genesis Digital is gestaag toegenomen, van ongeveer 140 megawatt in juli 2021, of een totale hash-snelheid van 2,6 exahashes (EH/s), tot meer dan 170 megawatt, of 3,3 EH/s in september.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin mining investering

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties