Thuis je bitcoin minen? Compass Mining komt met nieuwe service

Het minen van bitcoin in Nederland is op kleine schaal niet aantrekkelijk. Daar is simpelweg de consumentenprijs voor stroom te hoog voor.

Thuis bitcoin minen

Maar in andere landen ligt die consumentenprijs doorgaans lager, zo ook in Amerika, een land met nog een overvloed aan olie – en (schalie) gasreserves.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een Amerikaanse mining service zoals Compass Mining ziet daar blijkbaar markt in, want ze komen nu met een ’thuis’ bitcoin mining service. Vooralsnog alleen voorbehouden aan Amerikanen.

Compass Mining verkoopt al mining machines aan consumenten die je dan kunt laten inpluggen bij bestaande mining datacenters.

Je kunt dan zelf een mining pool uitkiezen en in ruil voor je investering (de machine blijft in jouw eigendom) krijg je satoshi’s in je bitcoin wallet gestort die de mining pool voor jou in het laatje brengt.

Inpluggen maar?

Maar deze thuisservice zit anders in elkaar, zo meldt The Block in een gesprek met CEO Whitney Gibbs.

Compass levert jou de hardware en helpt om die machine te verbinden met een mining pool, in dit geval F2Pool, een mining pool van Chinese signatuur.

Gibbs zegt: ‘We hebben een aanzienlijk aantal verzoeken ontvangen van klanten die ASIC’s willen hebben voor thuis. Dat heeft te maken omdat er een capaciteitstekort is bij mining centers.

Dan willen ze liever nu aan de slag voordat er weer capaciteit vrijkomt aan het einde van 2022′.

Welke modellen gaat Compass Mining leveren?

  • Whatsminer M31S+-model met 78 TH/s-hashrate. Aanschafprijs: $8.100.
  • Whatsminer M30S-model met 88 TH/s-hashrate. Aanschafprijs: $9.750.
  • Antminer S19-model met 95 TH/s-hashrate. Aanschafprijs: $10.400.

Levertijd ligt tussen de twee en drie weken, alleen leverbaar in Amerika. Later dit jaar moet de service ook uitgerold worden in Canada en Europa, zo vertelt Gibbs.

Hij denkt dat mensen bij hem willen kopen vanwege een betere klantenondersteuning dan men bij een fabrikant Bitmain of MicroBT krijgt.

Ook ligt de vergoeding voor F2Pool bij Compass Mining lager dan wat ze normaal vragen: 1,2% in plaats van 2,5%.

Gibbs denkt dat thuis minen van bitcoin ‘zeker levensvatbaar’ is, omdat het minen van cryptocurrency’s winstgevend is en de machines steeds energie-efficiënter worden.

Wil je
op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en
download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...