Nieuwskop van Reuters vereeuwigd op blockchain: ‘Dollar daalt; Bitcoin bereikt piek’

Bitcoin (BTC) is sinds eind september bezig met een enorme opmars. In de afgelopen dagen bereikte de cryptomunt diverse all-time highs (ATH).

Het zorgt voor veel aandacht vanuit de mainstream media. Een van de grootste mining pool speelt hier op in door – net als Satoshi – een nieuwsbericht in de Bitcoin blockchain achter te laten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nieuws in de blockchain

Het gaat om een publicatie van persbureau Reuters. Het nieuws leidde tot veel opwinding in de cryptocommunity. De boodschap en de headline van het artikel was als volgt:

Als reactie hierop heeft Slush Pool, een van de oudste Bitcoin mining pools, deze kop in een Bitcoin block achtergelaten. Daardoor is de headline nu vereeuwigd in de blockchain.

De strekking van de kop van Reuters is de volgende: “De dollar keldert doordat Amerikanen op stimuleringsmaatregelen hopen; Bitcoin bereikt een hoogste punt ooit”.

Je kunt deze titel nu zelf ook opzoeken in jouw eigen node of op een blockexplorer. De titel zit namelijk in blocknummer 659678, een block dat Slush pool heeft gemined.

Dollar en Bitcoin

In het artikel schrijft Reuters hoe de waarde van de Amerikaanse dollar is gedaald tot het laagste niveau in ruim twee jaar. De devaluatie van de dollar volgt op de nieuwe gesprekken van de regering om een enorm fiscaal stimuleringspakket uit te rollen. Doorgaans is dit niet goed voor de waarde van een valuta.

Aan de andere kant is daar dus Bitcoin die een all-time high bereikt. Een groter contrast is er niet denkbaar, zowel qua waarde maar ook qua fundamentals. Bitcoin is niet zomaar even bij te printen voor stimulus cheques. Het inflatieschema is in steen gebeiteld en ligt vast in het protocol.

De vraag die op Twitter werd gesteld om de titel te vereeuwigen is nu ingewilligd. Het achterlaten van berichten in de blockchain is overigens net zo oud als het netwerk zelf. In het eerste block deed Satoshi Nakamoto precies hetzelfde met de tekst:

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Bitcoin koers in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC