‘Bitcoin (BTC) moet naar $150.000 voordat ETF mogelijk is’, aldus Tom Lee

Bitcoin (BTC) heeft een prijs van $150.000 nodig voordat een ETF haalbaar is’, dat stelt Tom Lee. Het groeien van de markt is volgens de mede-oprichter van Fundstrat Global essentieel om meer financiële producten te rechtvaardigen.

In gesprek met Bloomberg geeft Lee wederom aan dat bitcoin nog te klein is. De traditionele financiële- en businessmarkten vinden BTC volgens de ondernemer nog niet interessant genoeg door de kleine marktkapitalisatie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Om aan de eisen van Lee te voldoen moet BTC nog wel even door stijgen. We zitten nu namelijk rond een prijs van $8.400 per stuk.

Bitcoin ETF

Een ETF is de afkorting voor een exchange traded fund, een fonds dat wordt verhandeld op een beurs dus. Een ETF wordt ook wel een index(tracker) genoemd. Deze index moet zo nauwkeurig mogelijk de prijs volgen van een onderliggende beursindex.

Niet alleen de traditionele instanties zien volges Lee nog weinig in bitcoin vanwege de kleine markt, maar dat geldt ook voor regelgevers. Er worden wel regels gemaakt, maar voor bepaalde financiële producten is er een grotere markt nodig.

Bitcoin is een open netwerk waar iedereen van alles op en voor mag bouwen. Dus ook de oudere financiële wereld probeert er op hun manier iets mee te doen.

Lees ook:‘Bitcoin ETF voegt niets toe’, aldus fondsmanager Brian ‘Fast Money’ Kelly

‘De SEC is goed bezig’

De Securities and Exchange Commission (SEC) is de Amerikaanse toezichthouder van de verschillende effectenbeurzen. Zij bepalen dus ook wie een een ETF uit mag geven.

Lee vindt dat dit overheidsorgaan goed bezig is met de bescherming van investeerders. Ze nemen de tijd voor duidelijke regels en wijzen tot nu toe alle verzoeken voor een ETF af. In oktober wees de SEC een verzoek van Bitwise nog af.

De SEC vond dat Bitwise onvoldoende kon onderbouwen hoe zij misbruik van dit financiële product kunnen voorkomen. Een ander kritiek punt: de index zou slechts worden gebaseerd op ~5% van de markt.

Geduld

Terwijl de bestuurders in Amerika en in de rest van de wereld kijken in welke vorm ze de regelgeving moeten gieten wordt er gewoon doorgebouwd aan het protocol en het ecosysteem. Bitcoin heeft geen ETF nodig, maar het is wel een vorm van erkenning vanuit de ‘oude’ wereld.

Lees meer over:
Bitcoin ETFBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...