‘150.000 Bitcoin van Mt.Gox komen voorlopig niet op de markt’

De 150.000 bitcoin van de gesloten bitcoin beurs Mt. Gox komen waarschijnlijk voorlopig niet op de markt.

Tussen 2011 en 2013 gingen er bij Mt. Gox flink wat bitcoin verloren. Tenminste, ze werden gestolen. Het ging in totaal om 850.000 BTC, de grootste hack in de wereld van bitcoin ooit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De curator van de inmiddels failliete beurs heeft toegang tot 150.000 van deze bitcoin.

Veel geld

Er gaan geruchten dat het grote aantal BTC op 15 oktober worden verstuurd. Maar dat is hoogst onwaarschijnlijk, dat meldt Cointelegraph.

Dit grote aantal bitcoin is niet bedoeld om zomaar uit te delen, voormalige klanten van de beurs kunnen mogelijk na jaren wachten alsnog een deel van hun bitcoin fortuin terugkrijgen.

Zo ver is het echter nog lang niet. Al sinds 2019 wordt het terugbetalingsproces vertraagd en opgehouden.

Bron: Mt Gox.com

'150.000 Bitcoin van Mt.Gox komen voorlopig niet op de markt'

Waar komt het gerucht over de 150.000 BTC vandaan?

Op 30 juni van dit jaar kwam de Mt. Gox curator met een statement op de officiële website. De curator is verantwoordelijk voor het terugbetalen van klanten van de beurs. De deadline voor verdere beslissingen ligt voorlopig op 15 oktober, blijkt uit bovenstaand document.

En je raadt het al: daar komen de geruchten vandaan. Als dit soort grote aantallen bitcoin de markt opkomen, zeker als het terecht komt bij mensen die al jaren op hun geld wachten, dan kan dat gevolgen hebben voor de markt.

Het fortuin blijft voorlopig stilstaan

Volgens Cointelegraph zijn er twee belangrijke redenen waarom we niet snel op een stortvloed aan oude bitcoin in de markt hoeven te rekenen.

Allereerst ging de deadline in het document over het algemene plan om de zaakjes aan elkaar te knopen, dus niet over het verdelen en versturen van BTC. Het gaat dus om de deadline voor een plan, niet de deadline om het geld uit te betalen.

De curator is er druk mee en vraagt regelmatig om uitstel. Eerder werd er al een zelfde soort statement gepubliceerd in mei van dit jaar en in april 2019.

We kunnen er dus vanuit gaan dat slachtoffers van de Mt. Gox hack nog even op hun bitcoin moeten wachten, en de markt kan daardoor rustig ademhalen.

Mt. Gox

Er is al veel gezegd en geschreven over een van de meest spraakmakende hacks in de geschiedenis van bitcoin. Hieronder vindt je een aantal opmerkelijke nieuwtjes.

Lees meer over:
misdaadMt.Gox

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...