Bitcoin (BTC) Analyse: Schiet de prijs door naar $9.000?

Wat gaat de prijs van bitcoin (BTC) doen? Aan de hand van de grafieken bekijken we de mogelijke scenario’s. Op het moment van schrijven bevindt de koers van BTC zich net onder de grens van $8.500.

Wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek is goed te zien dat de EMA55 als support functioneert, ook hebben we een bounce gemaakt. De EMA8 en EMA21 zijn deze week dichter naar elkaar toe gekropen maar hebben nog geen bearish cross gemaakt. Verder zien we een bullish candle voor deze week op dit moment.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zal Bitcoin de weg naar boven vervolgen of krijgen we een pullback? Dat bekijken we op de kortere timeframes.

Bitcoin (BTC) Analyse: Schiet de prijs door naar $9.000?

Bitcoin daggrafiek

Op de daggrafiek zien we dat we 5 dagen geleden een opleving hebben gehad en deze niet voort hebben kunnen zetten

Ondanks dat hebben we het ritje kunnen rijden en werden we 2 dagen later zonder pardon terug geduwd naar het onderliggende orderblock. Sindsdien zit de koers ‘opgesloten’ tussen de EMA8 en EMA21 en komen ze steeds dichter bij elkaar.

Een candle close boven de EMA21 zou een (kleine) uptrend bevestigen. Waarna we mogelijk de regio van $9.000 – $9.200 gaan opzoeken. Het dunne orderblockje en EMA21 functioneren hier als weerstand.

Bitcoin daggrafiek

Bitcoin (BTC) Analyse: Schiet de prijs door naar $9.000?

De MACD laat een lichte uptrend zien eveneens als de RSI die de gehele week al boven de EMA12 (rode lijn op de RSI indicator) is weten te blijven. Deze heeft zelfs een mooie bounce weten te maken. De RSI lijkt uit het bearish gebied te willen vertrekken en wijst mooi naar boven samen met de EMA.

Wat dit betekent op de korte termijn bekijken we op de 4-uursgrafiek.

4-uursgrafiek

Op de 4-uursgrafiek lijkt Bitcoin aan het rangen. De koers is eerst 11 dagen sideways gegaan tussen het onderste en middelste orderblock. De afgelopen week hebben we er twee dagen over gedaan om het middelste orderblock deftig te doorbreken en erboven sluiten.

Dit gebeurde vervolgens in één dag, de koers steeg vervolgens zo’n 300 dollar. Vanaf dat moment is de koers tussen de STF middelste en bovenste orderblock aan het rangen. De EMA8 heeft vandaag de EMA21 bullish doorkruist boven de EMA55. Dit duidt op een uptrend.

Tevens heeft ook de RSI de EMA12 bullish doorkruist en bevinden ze zich boven de 50-lijn nog in de neutrale (sideways) zone.

Bitcoin 4-uurs grafiek

Bitcoin (BTC) Analyse: Schiet de prijs door naar $9.000?

Wat gaat bitcoin doen?

Zoals ik er nu tegenaan kijk denk ik dat we richting de EMA21 gaan. Het koers doel voor deze regio ligt tussen de $8.900 – $9.200. Dit is ook de regio waar ik mijn long positie wil gaan sluiten.

Hier kunnen namelijk twee dingen gebeuren: We breken in eens door en retesten het orderblock en leggen we er een stevige bodem neer.

Maar een rejection binnen de fallingwedge trendlijnen richting de maandelijkse EMA21 moeten we ook zeker niet vergeten. Zoals de meesten wel weten is de koers net zo veranderlijk als het weer in Nederland, daarom houden wij altijd met beide scenario’s rekening.

Vaker een update van Bitcoin ontvangen? Join dan ons technische analyse kanaal op Telegram! En ben jij een trader, neem dan ook eens een kijkje in het preview kanaal van onze crypto scanner.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...