Bitcoin (BTC) prijs bij $52.000, grote beleggers nemen tussentijds winst

De Bitcoin (BTC) koers is de afgelopen 24 uur even op adem gekomen. De voorlopige top ligt bij $52.640, maar op moment van schrijven consolideren we bij $52.000. De totale marktwaarde van 1.000 miljard dollar lijkt nog ver weg.

Een van de redenen is dat Bitcoin whales rustiger aandoen en minder agressief kopen momenteel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin whales

Sterker nog, uit data van Glassnode blijkt dat er een lichte afname is van het aantal entiteiten met minstens 1.000 Bitcoin (ca. 52 miljoen dollar). Kortom, een signaal dat er minder vraag is vanuit deze groep en een verklaring waarom de koers pauzeert.

Het gaat om een lichte daling, namelijk een daling van 1% naar een totaal van 2.200 whales. Opvallend, want deze afname vond plaats toen de koers steeg van $40.000 naar $52.000. Dat bevestigt een eerder marktbeeld dat het niet miners zijn die aan het verkopen zijn, maar oude wallets met veel bitcoin.

Bitcoin (BTC) prijs bij $52.000, grote beleggers nemen tussentijds winst

Kortom, verse instroom op de spotmarkt is nodig, ook omdat het financieringspercentage op de derivatenmarkten relatief hoog is, een signaal van oververhitting.

Uit ander on-chain onderzoek blijkt dat Bitcoin sinds januari behoorlijk aan het consolideren is en nieuwe bodems aan het vinden. De groei is natuurlijk ongekend, maar dan is het belangrijk dat de koers stevige support levels krijgt onder $50.000. In de onderstaande grafiek is te zien dat rond de levels $35.000 en $48.000 veel kopers te vinden zijn.

Dat is belangrijk, want dat betekent dat kopers deze prijsniveaus ten alle tijde willen verdedigen. De komende weken moeten gaan blijken of de koers deze niveaus weet te behouden.

Al op 8 januari verwachtte on-chain analist Willy Woo dat de markt de $20.000 niet meer gaat zien. Tot nu toe lijkt hij gelijk te hebben. Dit is nog vóór het Tesla nieuws.

Lees meer over:
whale

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...