‘Herstel van Bitcoin (BTC) prijs kan lang duren’, aldus Fundstrat

Bitcoin (BTC) heeft nog een lange weg te gaan voor prijsherstel. Dat stelt Rob Sluymer, onderzoeker bij de marktonderzoekers van Fundstrat. Via Bloomberg uit Sluymer zijn mening.

Wil je op de hoogte blijven van de dagelijkse koersontwikkelingen? Check ons YouTube-kanaal!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Herstel

Volgens Sluymer zijn de recente dalingen te wijten aan de toestanden in de rest van de wereld. In alle markten heerst onzekerheid.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Rob Sluymer”]De crypto breakdown van de afgelopen week spiegelt zich aan de ‘haal mer overal uit’-paniek die alle asset classes nu beheerst. Bitcoin maakt lower highs en lower lows. Dat zorgt voor een mogelijk kwetsbare lange termijnprofiel[/penci_blockquote]

De onderzoeker ziet de recente dalingen dus als een mogelijke trigger voor een markt die voor de lange termijn er niet best uitziet. Het blijft koffiedik kijken, maar het is een feit dat de koers van BTC betere tijden heeft gekend.

Niet alles is verloren

Bitcoin draait door. Ook wanneer de spotprijs in een dipje zit, dendert het protocol en het netwerk gewoon door. Er worden nog steeds block gemined en je kunt nog steeds sparen en betalen met bitcoin.

Sluymer ziet ook aanknopingspunten als het gaat om technische analyse. De koers van bitcoin blijft boven de ‘200-week average’, dat is volgens hem een belangrijk support level voor de meeste assets.

Deze indicator werkte in 2015 en 2018 ook goed: ”Voor nu geven we bitcoin het voordeel van de twijfel.” Fundstrat hoopt dat bitcoin momenteel een bodem zoekt.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Rob Sluymer”]”We hebben waarschijnlijk maanden van consolidatie nodig om de schade te repareren.”[/penci_blockquote]

Kopers rond $5.000

Volgens Vijay Ayyar, verantwoordelijk voor business development bij cryptobeurs Luno, wijst naar de kopers die op de loer liggen voor prijzen onder $5.000.

Ayyar: ”Deze prijzen waren waarschijnlijk onder de kostprijs voor veel miners, we zien een daling van de hashrate.” Volgens Ayyar zijn veel miners bij dit soort prijzen voordeliger uit wanneer ze gewoon bitcoin kopen in plaats van minen.

De bitcoin halving komt er aan en dat betekent meer druk op de miners, er komt na de halving minder bitcoin binnen. Ayyar ziet bitcoin richting $6.500 gaan, om daarna te consolideren tussen $3.000 en $6.000 tot we weer omhoog schieten naar nieuwe records.

De voorspelling voor $6.500 is inmiddels uitgekomen, we zitten daar op het moment van schrijven zelfs net boven. Het is nu de vraag hoe de prijs zich verder ontwikkeld.

Meepraten? Kom gezellig langs op Telegram.

Voorspellingen

De mensen bij Fundstrat zijn niet vies van voorspellingen over de prijs van bitcoin. Het bedrijf en de betrokken mensen zijn zelf gebaat bij een leuke bitcoin koers, dus het is wel aan te raden dit soort voorspellingen met een korreltje zout te nemen.

Een paar beweringen vanuit Fundstrat op een rijtje:

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...