Hodlers verstuurden vorige maand 183.000 ‘slapende’ Bitcoin (BTC)
Unchained Capital deelt vandaag statistieken over de zogenoemde HODL Waves. Het blijkt dat bitcoiners in de maand november 183.000 ‘slapende munten’ hebben verplaatst. Dat is ongeveer 1% van alle Bitcoin (BTC) die er in omloop is.
‘Slapende’ Bitcoin
Data van Unchained Capital markeert ‘bitcoin als zijnde slapend’ als ze de afgelopen 12 maanden niet zijn verplaatst of verstuurd. Dit kun je in de transparante blockchain gewoon aflezen op basis van de UTXO’s. Het percentage slapende munten (sinds 6 maanden tot 12 maanden geleden) is in november aanzienlijk gedaald.
Het percentage daalde vergeleken met vorige maand namelijk van 11,03% naar 9,86%. Het betekent dus dat er hodlers zijn die – in tegenstelling tot eerdere maanden – nu wél hun BTC aan het versturen zijn.
Nearly 1% of the total supply of #bitcoin moved out of long-term storage (>1 year in the same address) during the price run-up from $13,700-$19,670 in November.
61.43% of the supply of bitcoin has not moved in >1 year. #HODLwaves, h/t @glassnode https://t.co/by2nmlXQIJ pic.twitter.com/WPrserjaSN
— Unchained (@unchainedcom) December 3, 2020
Ontwakende Bitcoin
De prijs van Bitcoin steeg in november van $13.700 naar bijna $20.000. De levendigheid in de niet-actieve BTC-adressen zouden kunnen impliceren dat met wil profiteren van de prijssprong. Als we kijken naar de coins die de afgelopen twee tot drie jaar niet zijn verplaatst, zien we een soortgelijke trend.
[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Bijna 1% van de totale supply van Bitcoin kwam uit ‘langetermijnopslag’ (> 1 jaar op hetzelfde adres) tijdens de prijsstijging van $13.700 – $19.670 in november.”[/penci_blockquote]
Het versturen staat overigens niet gelijk aan de verkoop van deze Bitcoin. Je kunt het namelijk ook naar jezelf, een exchange of custodial sturen, zonder ambities om deze in te ruilen voor fiatgeld of andere cryptocurrency’s.
Holders
Unchained Capital wijst er ook op dat bijna 61,5% van het totale aanbod aan Bitcoin het afgelopen jaar niet actief was. Slechts 38,5% van de totale supply is actief sinds november 2019.
De kracht van Bitcoin zit hem misschien wel in het aantal Bitcoin dat in ‘diepe zakken’ verdwijnt. Of anders omschreven: hodlers of the last resort. Het zijn mensen die hun coins in geen enkel geval zullen verkopen als dat niet hoeft, ongeacht de prijsstijging of dalingen.
Daarnaast zijn er ook nog coins die verloren zijn gegaan. Bijna 10% van de totale supply staat al sinds 2010 stil in een wallet, maar ook dit zegt weer niet alles. Dit jaar zijn er meerdere keren Bitcoin verstuurd uit zowel 2009 en 2010. Het percentage Bitcoin dat al 7 tot 10 jaar niet is verplaatst, steeg van 7,08% naar 7,28%.
Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!
De prijs in euro: