Bitcoin (BTC) sparen voor je pensioen? Deze adviseur denkt van wel

Bitcoin (BTC) sparen voor je pensioen? Deze adviseur denkt van wel

Het Amerikaanse Digital Asset Investment Management (DAiM) wil Bitcoin (BTC) gaan promoten als belegging voor pensioenfondsen. Dat meldt de pensioenadviseur in een persbericht.

Pensioen in Bitcoin (BTC)

Het komt erop neer dat DAiM bedrijven wil gaan helpen om een zogenaamd 401(k) pensioenplan in elkaar te zetten met daarin plek voor BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze willen daarmee een optie bieden voor pensioengerechtigden die bereid zijn om iets meer risico te lopen. Dat risico kan tot 10% van hun pensioenbedrag in Bitcoin.

Ze werken samen met Gemini Trust om de private keys van deze Bitcoin veilig op te slaan in cold storage. Gemini Trust is in handen van de gebroeders Tyler en Cameron Winklevoss.

Naar eigen zeggen is het pensioenplan van DAiM in lijn met de Amerikaanse pensioenwet uit 1974.

Amerikanen konden al hun pensioen laten liquideren en dit laten omzetten in Bitcoin. Maar dit zou voor het eerst zijn dat er een bedrijfsbreed pensioenplan uitgerold wordt.

Compliance

Operationeel directeur Adam Pokornicky van DAiM zegt tegen Cointelegraph:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]"De traditionele financiële wereld reageert lauwtjes op Bitcoin. Zo zijn er weinig tot geen adviseurs die Bitcoin aanbieden aan brokers en pensioenfondsen".[/penci_blockquote]

Een van de drempels is regulering. Pensioenfondsen en verzekeraars zijn lang afwachtend geweest omdat rond cryptocurrency's volgens sommigen een schimmige sfeer heerst. Volgens Pokornicky is het echter een kwestie van tijd voordat ook deze partijen gebruik gaan maken van Bitcoin.

Hij benadrukt ook:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]"We zijn als adviseur gebonden aan strenge compliance regels, dus we kunnen niet zomaar Bitcoin gaan aanbieden. We zullen per staat moeten kijken aan welke regels we moeten voldoen en welke samenwerkingen nodig zijn."[/penci_blockquote]

Hij verwacht een "enorme vraag" vanuit de leeftijdsgroep 28 tot 45 jaar om Bitcoin op te laten nemen in iemands pensioen.

Pionier

In de VS zijn er twee pensioenfondsen die zélf al sinds februari 2019 circa 1% van hun beheerd vermogen in Bitcoin beleggen. De pensioenbeheerder is Fairfax County, een county in de staat Virginia, vlakbij Washington DC, en ze beheren de pensioenen van de politiekorpsen in die regio.

Het is een klant van Morgan Creek Digital, waarvan de bekende pleitbezorger Anthony 'Pomp' Pompliano een partner is. Het bleek achteraf een goede zet want de koers is sindsdien fors gestegen.

Ook uit een enquête van Evertas blijkt dat de vraag naar Bitcoin vanuit de pensioen - en verzekeringsbranche gaat toenemen.

In Nederland ontmoedigt de Nederlandsche Bank (DNB) dat pensioenfondsen fysiek goud kopen, laat staan het aanhouden van fysieke Bitcoin.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin BTC pensioen

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties