Vliegtickets kopen met Bitcoin: Travala maakt 76% groei door in november

Travala, een website waar je vliegtickets met cryptovaluta kunt afrekenen, groeit keihard. November was met omzetgroei van maar liefst 503% een succesmaand. Naar verluidt is 72% van alle boekingen afgerekend met cryptovaluta, terwijl Bitcoin (BTC) hierbij de populairste keuze was.

Recordmaand voor Travala

Dat blijkt uit de maandcijfers die de cryptovriendelijke boekingssite Travala.com bekend maakte. Het was een recordmaand met $902.274 aan bruto omzet. Hierbij gaat het om boekingen voor hotels en vluchten, maar ook om reisvouchers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarnaast onthult het bedrijf ook dat 72% van alle boekingen in november betaald zijn met cryptocurrency’s. Van alle cryptobetalingen die op de site zijn gedaan, was Bitcoin de populairste betaalmethode met 22%.

Het wordt op de voet gevolgd door de eigen AVA-token, met 20%. De overige cryptomunten die zijn ingezet als betaalmiddel zijn ETH (7%), LTC (6%), XRP (3%) en USDC (3%).

Betalen met Bitcoin

Wat betreft de traditionele betaalmethoden is 17% van alle boekingen betaald met een creditcard. Waar Travala dus een gigantische groei ten opzichte van vorig jaar november doormaakte, is het ook sinds de maand daarvoor (oktober) gegroeid met maar liefst 76%.

Travala accepteert een breed scala aan cryptocurrency’s. Ze hebben Lightning betalingen nog niet geïntegreerd, maar gezien de orde van grootte van de betalingen is dit ook niet de makkelijkste oplossing om te bieden.

Bij Lightning zit je namelijk met liquiditeit die zowel bij de verzender als de ontvanger (en ook de hops voor iedere node die de betaling doorstuurt) aanwezig moet zijn.

Boekingsplatform

Travala biedt momenteel deals voor meer dan 2,2 miljoen hotels en accommodaties op 90.124 bestemmingen in 230 landen en gebieden. Daarnaast kunnen gebruikers via het portaal bij meer dan 600 luchtvaartmaatschappijen boeken.

Ze schrijven onder meer op de website:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”We zijn er trots op om een toonaangevend cryptovriendelijk boekingsplatform te zijn”[/penci_blockquote]

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC