Bitcoin fonds Grayscale groeit keihard door: $10 miljard aan Bitcoin (BTC)

De omvang van het Bitcoin (BTC) fonds van Grayscale Investments blijft maar groeien. De vermogensbeheerder heeft zowel te maken met de stijgende dollarprijs van verscheidene cryptovaluta, maar ook met meer interesse in de verschillende fondsen. Het totale vermogen dat ze in beheer hebben, is maar liefst $12 miljard!

Bitcoin (BTC) fonds

Verreweg het populairste product van het bedrijf van Barry Silbert is het Bitcoin Trust. Maar liefst 83% van deze $12 miljard is afkomstig van GBTC – het Grayscale Bitcoin Trust. Daarmee hebben ze meer dan $10 miljard aan Bitcoin voor klanten in beheer.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Institutionele beleggers die blootgesteld willen zijn aan de Bitcoin prijs, kunnen er voor kiezen om een aandeel in het fonds te kopen.

Eén aandeel kost momenteel rond de $17,99, en daarmee hoef je als belegger niet ongerust te zijn over risico’s omtrent regelgeving en de opslag van private keys.

November dit jaar is een goede maand voor het Amerikaanse bedrijf. Sinds het begin van de maand is Bitcoin met maar liefst 50% gestegen. In totaal nam het bedrag dat ze in beheer hebben, ook wel het assets under management (AUM) genoemd, met in één week toe met $2 miljard.

Onlangs deelde Grayscale nog een rapport waarin ze de resultaten delen van een onderzoek onder haar investeerders (en dus klanten).

Naar eigen zeggen valt het op dat men op zoek is naar safe haven assets. Men ziet Bitcoin dus als veilig alternatief in een wereld waarin er van alles gebeurt op monetair vlak, als reactie op de coronacrisis.

Andere cryptovaluta

Naast het Bitcoin fonds, kunnen beleggers ook bij Grayscale terecht voor blootstelling aan Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin, Stellar Lumens en een aantal andere cryptovaluta. De omvang van deze fondsen bij elkaar betreft echter maar 17% op het totaal van $12 miljard.

Grayscale heeft voor GBTC in totaal meer dan 500.000 BTC in beheer, zoals ook te zien is op de website bitcointreasuries. Daarmee hebben ze bijna 2,5% van alle BTC die in omloop is, in handen. Dit zegt echter niets over het protocol zelf: het aantal Bitcoin dat je in bezit hebt, geeft je niet per definitie extra zeggenschap om iets aan Bitcoin te veranderen.

Bij Ethereum en andere (toekomstige) Proof-of-Stake cryptovaluta is dat wel het geval. Bitcoin gebruikt Proof-of-Work, waardoor enkel miners met rekenkracht transacties kunnen verwerken.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro: