Bitcoin (BTC) Update: Komt $11.300 dit weekend in zicht?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De bitcoin (BTC) koers staat op het moment van schrijven rond $10.900.

De koers van bitcoin kruipt langzaam, maar zeker omhoog terwijl de traditionele markten zijwaarts bewegen zoals besproken in de video analyse van gisteren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De traditionele markten kunnen aanwijzingen geven voor de bitcoin koers. We nemen hieronder een kijkje naar de grafiek van bitcoin.

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) is te zien dat de koers bouncet van de 21EMA en golden pocket regio. In de analyse van vorige week leg ik uit waarom dat bullish is. De koers is inmiddels ook weer boven het belangrijke prijsniveau van $10.500 gekomen.

Daar loopt de koers tegen weerstand van de $11.150. Als de koers daarboven kan sluiten zie ik de koers richting de volgende target gaan. Dat is de “weerstand golden pocket” tussen $11.474 en $11.560. Dat is ook meteen de volgende wekelijkse weerstand. Een test van $12.000 is dan ook zeker mogelijk.

In het bearish geval is het een bearish hertest van de $11.150 en duikt de koers weer onder de $10.500. Dat zet de deur weer open voor lagere prijzen op $9.800 en $8.800. Maar voorlopig lijkt het er op dat de koers eerst door naar boven wil.

Het volume is wel lager dan gemiddeld en aflopend wat indicatie is voor een zwakke bullish stijging wat snel bearish kan worden. Zeker nu de RSI ook verder aan het afkoelen is en zwakte in de koers laat zien.

Figuur 1: De koers is weer boven de $10.500 beland.

Bitcoin (BTC) Update: Komt $11.300 dit weekend in zicht?

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) is te zien dat de koers in een dagelijkse uptrend zit met higher highs en higher lows. De afgelopen twee dagen waren een strijd tussen de bulls en bears wat te zien is aan de wicks aan beide kanten.

De gele lijnen vormen een potentiële rising wedge welke bearish is. Op de korte termijn lijkt het er wel op dat de koers in een dagelijkse uptrend blijft.

Bullish scenario

In het bullish scenario maakt de koers op de dagelijkse grafiek een higher low in de kleine groene rechthoek ($11.750 – $11.600) en houdt de uptrend stand en gaat de koers richting de dagelijkse golden pocket op $11.200 – $11.300.

Daar loopt ook de 50MA en zal waarschijnlijk als weerstand optreden. Als die weerstand wordt gebroken kunnen we kijken naar $11.500 en $12.000. Het bearish rising wedge patroon wordt geïnvalideerd als we de $12.000 support kunnen maken.

Bearish scenario

In het bearish scenario breekt de koers onder de golden pocket en kan de rising wedge meteen worden uitgespeeld. De technische target ligt op $9.800. Maar de hoofd target ligt voor mij in de grote groene rechthoek ($9.600 – $8.800) als de koers weer onder de $10.000 komt.

Figuur 2: De koers zit in een dagelijkse uptrend.

Bitcoin (BTC) Update: Komt $11.300 dit weekend in zicht?

Bitcoin prijs 4-uurgrafiek

Op de 4-uurgrafiek (figuur 3) beweegt de koers in een evenwicht patroon dat beide kanten op kan uitbreken. Targets daarvoor zijn de witte lijnen. De witte gestippelde lijnen zijn tussentijdse targets waard de koers ook kan bouncen.

Er is ook een potentiële bullish pennant van het evenwicht patroon te maken. Die heeft dan een technische target volgens de oranje lijn op $11.900.

Ik leun wat dat betreft wel meer voor een bearish uitbraak. Het volume is laag, we zijn al afgewezen onder de $11.150 en 200MA. Daarnaast is er op de dagelijkse grafiek een higher low nodig. Daarbij is een fake-out naar de 200MA mogelijk. Maar zoals altijd: trade de break-out.

Figuur 3: De koer beweegt in een evenwicht patroon en er is ook een bullish pennant van te maken.

Bitcoin (BTC) Update: Komt $11.300 dit weekend in zicht?

Wat gaat bitcoin doen?

De koers kruipt langzaam maar zeker omhoog in een dagelijkse uptrend en is weer boven de belangrijke support van $10.500 gekomen. Ik verwacht dat de trend ook kan voorzetten richting de $11.300 – $11.500.

Ik blijf wel waakzaam voor de vormende rising wedge. Het volgen van dit patroon is voor nu mijn hoofd scenario waarbij de koers terug kan zakken in de groene rechthoek tussen $9.600 – $8.800.

Dit scenario wordt geïnvalideerd als de koers de $12.000 weer support maakt. We moeten hierbij ook zeker de correlatie met de traditionele markten in de gaten houden. Deze worden in de video analyses besproken.

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars en online cursussen. De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de grafieken leert lezen en tools gebruiken om te traden!

Zie je graag een dagelijkse video analyse? Volg ons dan op YouTube!

Happy trading!

Bitcoin koers in euro’s: