‘Bitcoin koers moet boven $40.000 blijven’

We hebben een turbulente week achter de rug en dat zien we terug in de Bitcoin koers. Bitcoin heeft ongetwijfeld last van de traditionele markten die er momenteel beroerd voor staan.

Aangezien tegenwoordig steeds meer traditionele beleggers ook actief zijn in de cryptomarkt, is het niet meer dan logisch dat er meer correlatie ontstaat tussen deze markten, aangezien dezelfde marktparticipanten in deze markten actief zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Natuurlijk is het wel belangrijk om de focus te houden op Bitcoin en niet de analyses te gaan baseren op andere assets.

Ondanks dat wel goed om in je achterhoofd te houden. We gaan vandaag weer kijken naar de stand van zaken omtrent Bitcoin!

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Wat we op de weekgrafiek zien is vrij duidelijk. Het is belangrijk dat we het grijze blok behouden. Dat is namelijk het belangrijke steunniveau binnen de markt op dit moment.

Dit niveau ligt op de $40.139-$38.087.

Mochten we daar onder gaan komen komt het er op de korte termijn in ieder geval wel beroerd uit te zien en houden we rekening met nog meer prijsbewegingen omlaag.

'Bitcoin koers moet boven $40.000 blijven'
bitcoin weekgrafiek

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Ook op de daggrafiek zien we hoe het niveau mooi fungeert als steun. Wederom zien we dat de Bitcoin koers vanaf de zone weg beweegt.

Wij worden persoonlijk weer bullish wanneer we een dagelijkse candle close krijgen terug in de range van $43.908.

Het is daarbij wel enorm belangrijk dat we op de middellange termijn een dagelijkse candle close gaan maken boven de $48.315.

'Bitcoin koers moet boven $40.000 blijven'
bitcoin daggrafiek

Conclusie

De Bitcoin koers ziet er redelijk uit zolang we het wekelijkse niveau behouden. We willen daar dus ook niet onder sluiten! Uiteraard is een tijdelijke wick niet erg.

Feit is in ieder geval dat de komende weken erg interessant gaan worden. De komende weken kunnen weleens bepalend gaan worden voor het koersverloop van de komende maanden.

CryptoCoinTalk

CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen?

Join ons telegramkanaal door hier te klikken of bezoek onze website door hier te klikken.