Opmerkelijk: dit beetje bitcoin is met 17251% winst verkocht

Opmerkelijk: dit beetje bitcoin is met 17251% winst verkocht

Een bitcoin wallet uit 2015 is plots actief geworden tijdens de verkoopgolf gisteren.

Uit on-chain analyse blijkt dat het beetje bitcoin met maar liefst 17251% is verkocht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wallet uit 2015 plots actief

In oktober 2015 kostte één bitcoin nog maar 277 dollar op de markt. Iemand heeft destijds een beetje bitcoin tegen die stuksprijs gekocht en het gisteren gespendeerd op de blockchain.

De bitcoin blockchain zit zo transparant in elkaar dat dit soort micro-transacties direct opvallen.

De bovenstaande analist TXMC maakt gebruik van de zogenaamde Spent Output Profit Ratio (SOPR).

Deze marktindicator deelt de verkoopwaarde in dollars door de aankoopwaarde in dollars. Zo kun je zien of je virtueel op winst of verlies staat.

Uit die deling rolt een waarde uit. Een waarde van 1 of hoger betekent virtuele winst, terwijl een waarde onder 1 virtueel verlies betekent.

In de bovenstaande grafiek is goed te zien dat deze transactie een SOPR-score van maar liefst 172,51 realiseert. Dat is procentueel te vertalen naar 17251%. Niet gek dit rendement in slechts een tijdspanne van zes jaar hodlen.

Goed om te weten: dit is een on-chain transactie die buiten een beurs plaatsvond (omdat anders de transactie naar een exchange wallet was gegaan).

Oude wallets

Zodra de markt zich van zijn volatiele kant laat zien, wil het nog wel eens voorkomen dat oude wallets actief worden en oude handen besluiten tussentijds wat winst te nemen.

Vorige week werd plotseling een wallet uit 2012 weer actief. Het ging toen
om een aanmerkelijk hoger bedrag van $30 miljoen dollar. Het is onbekend welke entiteit (en) er achter deze wallet zit (ten), want bitcoin is pseudoniem.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin transactie on-chain utxo sopr

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties