Bitcoin (BTC) overleeft website die het in 2010 dood verklaarde

Bitcoin (BTC) ligt al sinds de start onder vuur. Veel (financieel) experts hebben BTC over de jaren doodverklaard. Het zou één groot piramidespel zijn, niet nodig of niet werken.

Tot op heden draait bitcoin nog altijd door. Met een miljarden industrie en een groeiend ecosysteem om de groei te ondersteunen. Bitcoin miners hadden vorige maand bijvoorbeeld zo’n 380 miljoen aan BTC te verdelen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Underground Economist

Undergroundeconomist.com was een van de eerste websites (in 2010) die bitcoin doodverklaarde is inmiddels uit de lucht gehaald. En dat terwijl bitcoin eigenlijk sterker en gezonder is dan ooit.

Er is meer computerkracht dan ooit dat strijdt om nieuwe bitcoin en ook worden er miljoenen geïnvesteerd in bedrijven die het ecosysteem van bitcoin vormen.

De site publiceerde op 15 december 2010 een artikel over waarom ‘bitcoin geen valuta kan zijn’. De prijs was toen 23 dollarcent.

De site is inmiddels uit de lucht, maar gelukkig kunnen we via de Wayback Machine het artikel nog lezen.

Een aantal quotes uit het artikel:

Bitcoin zou niet worden gebruikt om te betalen, omdat je rijk wordt met het vasthouden ervan.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=””]People won’t be spending their Bitcoin anyway because they’re making so much money just by holding it.[/penci_blockquote]

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=””]The supply of Bitcoin is fixed and there is no other use for it besides as a currency. I doubt prices will have much of a chance to rise, since this will happen so fast.[/penci_blockquote]

Het artikel stelt dat de nieuwigheid van bitcoin destijds het netwerk in leven hield. De opties? Na de leuke beginfase is de dood van het netwerk onvermijdelijk.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=””]the only thing that’s even kept Bitcoin alive this long is its novelty. Either it will remain a novelty forever or it will transition from novelty status to dead faster than you can blink.[/penci_blockquote]

?s=20

Acceptatie

Stiekem zitten we met bitcoin al in een fase van acceptatie, ook in de hogere regionen van de samenleving. In Nederland wordt bitcoin beurzen strenge regels opgelegd, terwijl er in landen als Oekraïne wordt nagedacht over het minen van bitcoin met kernenergie.

We zijn voorbij de fase dat traditionele financiële instellingen en overheden het fenomeen negeren. Het wordt nog steeds vaak afgedaan als onzin of onnodig, maar het staat wel degelijk op de radar van beleidsbepalers.

‘Bitcoin is dood’

Kom je een doodverklaring van bitcoin tegen? Dan kun je die aangeven bij 99bitcoins. Deze website verzamelt overlijdensaktes voor bitcoin.

Je vindt daar een lijst van zo’n 380 berichten over bitcoin en hoe het rap aan zijn einde zal komen. Voorlopig draait bitcoin door. Met een netwerk en industrie dat constant groeit.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...