Bitcoin (BTC) whales accumuleren in het snelste tempo sinds april 2023

4005 totale weergaven
bitcoin BTC whale

Bitcoin langetermijnhouders voegen aan hun bezittingen toe in het snelste maandelijkse tempo sinds april 2023, stellen analisten van CryptoQuant.

Bitcoin whales in actie

“Bitcoin whales hebben hun bezittingen verhoogd met een maandelijkse groeisnelheid van 6,3%. Dat is het snelste tempo sinds april 2023, wat wijst op een stijgende vraag naar bitcoin,” zeggen de analisten.

Het analysebedrijf merkt op dat de toename in vraag naar bitcoin van langetermijnhouders de BTC prijs ondersteunt. Dit ondanks dat BTC te maken heeft met een toename van het aanbod op de markt. Afkomstig van in beslag genomen bitcoins van de Duitse en Amerikaanse overheden. En de distributie van fondsen van de failliete bitcoinbeurs Mt. Gox.

Volgens de analisten is, terwijl de bitcoinprijs daalde van een hoogtepunt van $71.000 naar het huidige bereik tussen $58.000 en $59.000, de accumulatiegraad van whales juist weer gestegen.

whales

Analisten zeggen dat langetermijnhouders sterke winsten realiseerden toen de prijzen begin juni boven de $70.000 piekten. Sindsdien hebben ze echter enige verliezen geleden en zijn ze minder bereid om te verkopen. “Dit kan een vroeg signaal zijn van een bitcoin bodem,” voegen ze eraan toe.

Daarbij zetten ze wel een kanttekening. Volgens de analisten kan het nog wat langer duren voordat de bitcoin prijs de bodem bereikt om een nieuwe stijging te beginnen. Dat komt omdat de groei van de stablecoin liquiditeit nog niet volledig op gang is gekomen. Stablecoins zijn een belangrijke brandstof voor cryptocurrency’s.

Gebrek aan stabiele munt liquiditeit

Het rapport zegt dat de marktkapitalisatie van Tether (USDT) nog steeds vertraagt. “Bitcoin prijzen stijgen doorgaans wanneer meer liquiditeit de cryptomarkt betreedt via USDT-minting, een voorwaarde die nog niet is vervuld,” voegen de analisten eraan toe.

Volgens de analisten is stablecoin liquiditeit een noodzakelijke voorwaarde voor een prijsrally. Hoewel er enige positieve beweging is in de stabiele munt markt via USDC, kan het gebrek aan overeenkomstige groei in de USDT-marktkapitalisatie de potentie voor een significante bitcoin prijsrally vertragen of dempen.

Het grootste digitale activum naar marktkapitalisatie werd verhandeld rond $57.927 op het moment van schrijven, nadat het was gedaald van een dagelijks hoogtepunt van ongeveer $59.500, volgens de prijspagina van The Block.

Lees meer over:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...