‘76% van alle Bitcoin (BTC) staat op winst’

940 totale weergaven

De prijs van Bitcoin (BTC) is het meest besproken onderwerp in de industrie. Volgens data van Glassnode staan de meeste bitcoin in het groen: de prijs van 76.05% van alle circulerende BTC is hoger dan de laatste keer dat ze werden verstuurd.

De cijfers komen simpel tot stand: er wordt gekeken naar de prijs op het moment van de transactie naar het adres waar het geld nu staat.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hodl

Deze leuke statistiek is uiteraard compleet afhankelijk van het huidige prijspunt van bitcoin. De winstgevendheid van de cryptomunt bereikt nieuwe hoogtes wanneer records worden verbroken.

Dalen we flink? Dan gaat het percentage naar beneden. Normaal gesproken is meer dan 50% van de verstuurd bitcoin winstgevend. Met heel af en toe een dip richting 40%.

Hoogtepunten

Deze 76.05% is niet het hoogste ooit. In 2017 schoot de bitcoin prijs naar nieuwe recordhoogtes en dat zorgde voor nieuwe winsten die op tijd een (beetje) BTC wisten te vergaren.

In mei en november 2017 was ooit 99% van de circulerende bitcoin winstgevend. Dit percentage werd behaald op de prijzen van $1.575 en $7.234.

Geen zekerheid

Het is niet de bedoeling dat je op basis van deze cijfers je hypotheek verhoogt en er bitcoin van koopt. Het toont echter wel aan dat buiten de basisprincipes van bitcoin op een fundamenteel niveau ook qua investering en prijs het interessant is om te volgen.

Ondanks de prijssprongen en andere gebeurtenissen staat zo’n 60% van de circulerende bitcoin al meer dan een jaar stil. Wat de prijs ook doet, de mensen achter de adressen laten het geld gewoon staan. Tegenover de huidige prijs is dat bijna $100 miljard (!) aan bitcoin dat al een jaar stil staat.

Misschien wel logisch, want de ruime meerderheid staat dus in de plus.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...