Waarom verkopen Zuid-Koreanen hun Bitcoin (BTC)? Stortingen van $100 miljoen

Rijke bitcoiners in Zuid-Korea verkopen hun bitcoin. De afgelopen drie dagen werd er voor miljoenen dollars aan bitcoin (BTC) naar beurzen gestuurd.

In veel delen van de wereld gaat er niet meer zo veel geld direct naar bitcoin beurzen, beurzen lopen sneller leeg dan ooit. Maar in Zuid-Korea is wat anders aan de hand: in de afgelopen dagen zagen we al meerdere $100 miljoen stortingen naar onder andere de beurs Bithumb.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Waar komt deze stroom aan verkopers vandaan?

Zuid-Korea en bitcoin

De Zuid-Koreaanse bitcoin markt is niet de grootste van de wereld, maar de beurzen aldaar zien veel grotere stortingen dan elders op de wereld.

Normaal gesproken betekent meer geld naar beurzen ook meer verkoopdruk op die markten. Je stuurt je zoveel BTC immers niet zomaar naar een handelshuis om het daar te laten staan.

Bithumb zag dus twee grote stortingen van zo’n $100 miljoen in BTC, op 9 januari kwam er $90 miljoen naar de Koreaanse beurs Korbit. En niet veel later kwam daar nog eens 2.098 BTC achteraan.

Kortom: er zijn een aantal Koreaanse partijen die (een deel van) hun bitcoin liquideren tegen de huidige (hoge) prijzen.

Arbitrage

Een andere mogelijke verklaringen is arbitrage. Arbitrage is in trading een manier om relatief makkelijk geld te verdienen, je koopt en verkoopt tegelijktijdig op verschillende beurzen als de prijzen gunstig zijn.

Dat is overigens makkelijker gezegd dan gedaan. Als je dat wil doen moet je goed weten wat je doet: want heel veel mensen in de bitcoinmarkt zijn hier op uit.

Toen bitcoin in 2017 naar de recordprijs van zo’n $20.000 schoot, waren de lokale prijzen in Korea een stuk hoger dan elders in de wereld. Koreanen betaalden soms wel 20% extra voor hun BTC in die tijd.

Nu ligt die lokale prijs ook hoger, zo’n 5% vergeleken met de rest van de wereld. Dit kan een verklaring zijn voor de instroom aan geld bij deze beurzen. Je kunt vanuit Nederland overigens niet zo maar meedoen in deze markt, Zuid-Korea heeft strenge regels voor geld dat het land verlaat. Buitenlanders zijn niet toegestaan op hun platformen.

De bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsZuid-Korea

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...