‘Bitcoin bull run mogelijk voorbij na Musk-dip’, aldus MRB Partners

De bitcoin rally van de afgelopen maanden kan weleens ten einde komen volgens het in New York gevestigde MRB Partners, een boutique investeringsfirma.

In een rapport met de titel “Has The Crypto Fever Broken?”, schrijven de analisten over de groeiende zorgen over de klimaatafdruk van bitcoin, behandelen ze de juridische risico’s, negatieve trends en noemen ze minder geldprinterij als redenen voor mogelijk moeilijke tijden voor bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tegenwind voor bitcoin?

“Goedkoop geld is belangrijk geweest voor het opblazen van de crypto-bubbel en een langzame afbouw van die wereldwijde trend zal een tegenwind vormen voor bitcoin,” aldus MRB. Hoe ze precies tot die conclusie komen laat zich echter te raden.

De wereldwijde schuldenberg is namelijk gegroeid tot 355 procent van het wereldwijde BBP en de economie heeft steeds meer geld nodig om overeind te blijven. De enige keuzes die overheden hebben zijn meer printen of de boel laten klappen.

Het laatste wat de politiek op dit moment kan gebruiken is nog meer onrust, waardoor het meer dan onwaarschijnlijk is dat overheden stoppen met printen. Geen enkele politicus wil een explosie van sociale onrust op zijn geweten hebben.

MRB lijkt Proof of Work niet te begrijpen

Verder staat in het rapport van MRB te lezen dat “crypto mining systemen het goedkoper moeten maken voor miners om tokens te minen” om de negatieve klimaatimpact ervan te verminderen. Dat soort uitspraken laten zien dat ze in ieder geval bitcoin mining niet begrijpen.

Het blijft een raadsel waarom partijen van deze orde van grootte zich zo stellig uitspreken over onderwerpen waar ze blijkbaar geen kaas van gegeten hebben.

Het rapport van MRB eindigt met een meer positieve noot. “Het blijft een mogelijkheid dat deze assets zich in een mainstream investeringsvehikel ontwikkelen. Wij verwachten dat dit een lang proces zal zijn, met nog meer boom en bust fasen,” aldus MRB.

Wat ons betreft een behoorlijke open deur. De kans is heel groot dat bitcoin zich de komende jaren nog op dezelfde manier blijven ontwikkelen met de boom en bust cycli die we al jaren zien.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....