Bitcoin bullmarkt op komst volgens Santiment’s on-chain analyse

Het on-chain analysebedrijf Santiment is na Glassnode waarschijnlijk de meest populaire partij binnen deze tak van sport. Zij constateren nu op basis van hun data er bitcoin weleens aan het begin van een nieuwe bullrun kan staan. Dat zou natuurlijk fantastisch nieuws zijn na het dramatische jaar 2022 dat bij velen nog op het netvlies gebrand staat.

Tot nu toe is het jaar 2023 een hele sterke geweest voor bitcoin en op basis van de data van Santiment lijkt dat geen complete verrassing.

Beurzen stromen leeg

Het gave aan de bitcoin blockchain is dat we precies kunnen zien hoeveel munten er nog bij de grote beurzen aanwezig zijn. "Steeds meer bitcoin verdwijnen langzaam maar zeker in de zelf-beheerde wallets van investeerders. Hoewel dat geen perfecte indicator is, vormt het wel degelijk een hint naar een nieuwe bullmarkt", aldus de analisten van Santiment.

Bron: Santiment
Bron: Santiment

Het aantal bitcoin bij de grote beurzen is naar 5,7 procent gezakt. Dat percentage markeert het laagste niveau voor deze indicator sinds december 2017. Het is moeilijk om dat als een bearish ontwikkeling te markeren.

Alleen de macro-economische omstandigheden lijken op dit moment nog niet in het voordeel van bitcoin. Aan de andere kant staat dan weer de halving, die voor nu voor april 2024 op de planning staat.

Wat dat betreft komt er echt een spannende periode aan voor bitcoin. Door de hoge rentes zou je zeggen dat het lastig kan worden voor de bitcoin koers. Maar de halving en enkele on-chain indicatoren zijn juist bullish.

Twee gezichten

Alles bij elkaar kunnen we stellen dat bitcoin op dit moment heel lastig in een bakje te stoppen is. Er zijn heel veel bearish argumenten te verzinnen, maar langzaam maar zeker begint ook het aantal bullish argumenten weer te groeien.

Dat maakt waarschijnlijk dat de koers momenteel vooral zijwaarts beweegt. Investeerders wachten op nieuwe data die de markt weer richting kan laten kiezen. Voor nu handelt bitcoin vooral in de range van 26.500 tot 30.000 dollar.

Op het moment van schrijven heeft bitcoin net weer de koers van 27.000 dollar doorbroken en staat het op een plus van 1,33 procent voor de afgelopen 24 uur. Daarmee komt de market cap van bitcoin op 523 miljard dollar uit.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....