Bitcoin koers onder $27.000, wat zeggen de analisten?

De bitcoin koers zit nog onder de $27.000, wat zeggen de analisten?

Gebrek aan liquiditeit

Een van de problemen waar de koers mee kampt, is een gebrek aan liquiditeit. Sinds 13 mei zit de koers in vrijwel dezelfde range van enkele honderden dollars. Dat geeft handelaren en ook beurzen hoofdpijn, want minder schommelingen betekent uiteindelijk minder inkomsten.

Ook de opmerkingen vorige week van Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, waren niet genoeg om bitcoin flink te laten bewegen. Volgens Crypto Tony moet bitcoin niet $26.600 niet verliezen, want dan opent hij een shortpositie en speculeert daarmee op een verdere daling van de koers.

Volgens gegevens van handelsfirma DecenTrader is een stap naar $25.800 alles wat nodig is om een vorm van cascade op gang te brengen.

In de ogen van Rekt Capital heeft bitcoin eerder $27.600 verloren als support en moet dat level weer veroveren om nieuw terrein op te zoeken.

Het volgende level om te breken is $27.200, zegt Michaël van de Poppe. Zodra dat gebeurt, ligt $29.000 in het verschiet.

Hij voorziet "enorm veel volatiliteit" binnen maximaal één week, zo houdt hij zijn volgers voor.

 v

Glassnode komt ook met nieuwe data en ziet dat het zevendaagse prijsgemiddelde is geconsolideerd in een zeer kleine range.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoers

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...