Bitcoin bulls houden druk op de koers – gaan we stijgen?

4825 totale weergaven

Bitcoin begint de nieuwe week met een koers van ongeveer 67.000 dollar. De grote vraag is of het deze week lukt om het positieve momentum een vervolg te geven en de all-time high van 73.800 dollar te verbeteren. Er zijn in ieder geval een aantal zaken aan te wijzen die deze week van invloed zijn op de bitcoin koers.

Belangrijke momenten voor bitcoin

Zo krijgen we vanuit de Verenigde Staten niet alleen belangrijke data over de gezondheid van de arbeidsmarkt, maar ook de notulen van de laatste rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve).

De Federal Reserve is ongetwijfeld geschrokken van de inflatiecijfers van de afgelopen maanden, die continu hoger uitvielen dan verwacht. Zij wisten op het moment van de vergadering (1 mei) nog niet dat de CPI van vorige week eindelijk weer eens in lijn met de verwachting zou uitkomen.

Zodoende wordt het interessant om te zien hoe zij destijds tegen de inflatie en de algehele economische situatie aankeken en wat dat zou kunnen betekenen voor het rentebeleid voor de rest van 2024.

Daarnaast zou nieuwe zwakte op de arbeidsmarkt goed zijn voor bitcoin, omdat dat in theorie zorgt voor snellere renteverlagingen en dat is waar de markt nu op zit te wachten.

Bitcoin bulls houden druk

Volgens Crypto Damus is er sprake geweest van een prachtige weeksluiting voor de bitcoin koers. Hij constateert namelijk dat er voor het eerst sinds oktober 2023 sprake is van een bullish engulfing weekly.

In feite komt zo’n patroon erop neer dat de kaars van afgelopen week de verliezen van de week ervoor ongedaan maakt. De Nederlandse analist Michaël van de Poppe blijft vasthouden aan zijn overtuiging dat bitcoin op weg is naar nieuwe hoogtepunten.

“Bitcoin blijft waarschijnlijk in deze range bewegen. Ik verwacht geen enorme volatiliteit”, aldus Van de Poppe. Ondanks die positieve woorden voor bitcoin, verwacht de Nederlandse analist dat altcoins beter zullen presteren.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....