Bitcoin bulls onderschatten de Federal Reserve en technische plaatje voorspelt donder

Bitcoin bulls onderschatten de Federal Reserve en technische plaatje voorspelt donder

De bitcoin koers heeft een zwaar weekend achter de rug. Na een week van optimisme, waarin bitcoin zelfs de 25.000 dollar aantikte, handelt de digitale munt op dit moment weer op 21.131 dollar. Daarmee is de koers weer een beetje hersteld vanaf de voorlopige bodem van de correctie die op 20.500 dollar lag, maar lijkt bitcoin nog niet uit de brand.

Bitcoin bulls onderschatten de Federal Reserve

Bitcoin maakte vanaf de bodem van 17.600 dollar van juni een opleving van ruim 45 procent door, waarna het optimisme langzaam weer in de markt sloop. Nu lijkt het onderschatten van de Federal Reserve een belangrijke factor in dat optimisme geweest te zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De opleving van bitcoin vond namelijk plaats in de periode dat de markt speculeerde op een capitulatie van de Federal Reserve in maart 2023. Het macro-economische plaatje in de Verenigde Staten zou dusdanig slecht zijn, dat de Federal Reserve geen ruimte meer had om de rente verder te verhogen.

Bitcoin bulls onderschatten de Federal Reserve en technische plaatje voorspelt donder

Nu blijkt dat de arbeidsmarkt is de Verenigde Staten sterker is gedacht en de situatie minder penibel is dan verwacht. Als gevolg daarvan zijn de verwachtingen met betrekking tot renteverlagingen weer wat bijgesteld. Daarmee lijkt de kans steeds groter dat de opleving een zogenaamde bearmarkt-rally betrof.

Als de geschiedenis zich herhaalt

Als de bearmarkt van 2018 een voorbode blijkt voor de correctie die ons nu te wachten staat, dan kan het nog een zure periode worden voor bitcoin. In de bearmarkt van 2018 schoot de prijs namelijk met bijna 100 procent omhoog van 6.000 naar 11.500 dollar, om vervolgens weer terug te vallen naar 3.200 dollar.

Bitcoin bulls onderschatten de Federal Reserve en technische plaatje voorspelt donder

Eerder in 2022 maakt bitcoin een herstel van 40 procent door, om vervolgens ook naar het voorlopige dieptepunt van 17.600 dollar te vallen. Nu hebben we een koerswinst van ongeveer 45 procent geboekt en lijkt hetzelfde te gebeuren. Dat garandeert natuurlijk geen daling naar nieuwe dieptepunten, maar erg sterk ziet het er niet uit.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties